perjantai 2. marraskuuta 2012

Linssi-kurpitsakeitto ja paahdetut sipulit

Reilu kuukausi sitten sisälle tuodut kurpitsat olivat kiitollisia parista aurinkoisesta päivästä ja oranssistuivat hetkessä. Chef oli jo jonkin aikaa katsonut Nigelin Dal and pumpkin soupia sillä silmällä, joten tehtävähän se oli.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
- kuullota
1 tl inkivääritahnaa (tai peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna)
250 g punaisia linssejä huuhdeltuna
1 litra vettä (Nigel laittoi 1,5 l, mutta litra riittää)
1 tl kurkumaa
1 chili silputtuna
- lisää ja anna porista 25 min.
250 g kurpitsaa kuutioina
- keitä toisessa kattilassa pehmeäksi, n. 10 min.
- siivilöi ja anna kuivahtaa hetki
- lisää keittoon
- surauta keitto sauvasekoittimella pehmeäksi
korianteria
suolaa
- lisää keittoon maun mukaan
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 chili
- silppua ja kuullota pannulla
- lisää keiton päälle

Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti