tiistai 29. tammikuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkakeksit

Jostain toteutumattomasta leipomisideasta oli jäänyt laatikon pohjalle sopivasti paketti valkosuklaata (Fazerin leivontasuklaat ovat todistetusti kovempia kuin adamantium: tummasuklaa hajotti Kenin leikkuriterän, ja tämä valkoinen versio ei meinannut murustua edes vasaran alla, ja kökkäreet saivat Kenin taikinasekoittimen vinkumaan ja lonksumaan. Syy ei ole Kenin.). Kun vastaan tuli resepti, jossa sotkettiin mustikoita ja valkosuklaata, iski leipomisinspiraatio.

3,5 dl vehnäjauhoa
100 g valkosuklaata palasina
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
- sekoita keskenään
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
- vaahdota
1 muna
- lisää voivaahtoon
1 dl jäisiä mustikoita
- lisää voivaahtoon
- lisää kuivat aineet voivaahtoon
- laita ruokalusikallisen kokoisina kökkäreinä pellille
- paista 200 C/reilut 10 min.

4 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja mustikka on match made in heaven. Meillä tungettiin tällä viikolla muffinssien jämäkuorrutusta mustikkapiirakan päälle ja se oli taivaallista.

    VastaaPoista
  2. Mahtava idea! Mietinkin just mustikkapiirakan tekemistä, kun pakastimessa on mustikkaa vielä vaikka millä mitalla.

    VastaaPoista
  3. Saat tämän kuulostamaan niin herkulliselta ja helpolta, että MELKEIN jo näen itseni niitä tekemässä. Voih.

    VastaaPoista
  4. Oli ne kyllä hyviä ja helppoja, joskin aika rasvaisia. Mutta näin talvella sitä toki tarvii rasvaa pysyäkseen lämpimänä, eikö ;-D

    VastaaPoista