tiistai 1. huhtikuuta 2014

Grillauskauden avajaiset

Lauantaille luvattiin törkeän lämmintä (noh, +11 C), joten mitäpä voi ruoka- & puutarhaihminen tehdä kuin lähteä Stockalle ostamaan kevätluomiväriä ja -hajuvettä. Ja luomupossun kassleria, kun sillä perinteisesti avataan grillikausi. Ja sinisimpukoita, kun niitä nyt vain on tehnyt mieli jo pitkän aikaa.

Koska suurin osa päivästä vietettiin ulkoilmassa kesäkalusteita kunnostaen ja naukseria trimmaten, päätettiin nälän iskiessä ensin syödä simpukat ja sitten vasta keskittyä grilluukseen. Melkein olikin jo unohtunut miten helppoa pikaruokaa simpukat on. Sen kun vain harjaa ne, kopauttaa auki olevat ja katsoo tuleeko niistä sulkeutuneita, kuullottaa sipulia voissa, ripottaa joukkoon chiliä, donkkaa sekaan simpukat ja pari kulausta valkoviiniä, ja antaa hautua kannen alla 5 min. Törkeän hyvää, etenkin ranskalaisen sancerren kanssa! Ainoa miinus oli se, että omaa juurileipää ei kokin kömmähdyksen takia ollut saatavilla, joten voi-simpukka-valkkariliemi piti ryystää suoraan kulhosta. Onneksi henkilöllä on maistraatista saatu lisenssi, jonka mukaan tällaista käytöstä on kokin vaan siedettävä.

Simpukoita oli sen verran reilusti, ettei muuta ruokaa olisi tarvinnut, mutta kun kerran aiottiin grillata, niin ei muuta kuin aurinkolasit nenälle, viimeisiä elinviikkojaan viettävä mummokoira syliin lämmittämään, ja grillipaikalle nauttimaan auringosta ja käristyvän pläskin tuoksusta. Ja siinä tulikin se, miksi puutarhuri ei ihan täysin pysty tästä keväästä iloitsemaan :-/

3 kommenttia:

  1. Ai kun hyvän näköistä simpukkaa! Ja jos ei jaksa kaikkea syödä, loput olisi voinut gratinoida ja syödä vasta kotvasen päästä, hyviä nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Hyvä tietää, että noita voi tuollakin tavalla käyttää.

      Poista