keskiviikko 6. elokuuta 2014

Punajuuribriossi

Tämä ei ole Hubbabubbaa
... ja kaikkea muuta pinkkiä punajuuresta. Tarina alkoi siitä, kun puutarhaguruni lahjoitti muutaman harventamansa punajuuren, ja koska kotipihasta löytyi kesäkurpitsaa, päätimme tehdä raastepihvejä lounaaksi. Raasteista tuli runsaasti nestettä, ja otimme sen talteen, koska chef vanhana romantikkona alkoi visioida pinkkejä aamiaislettuja.

Leipä oli sattumoisin loppu, joten chef tilasi vaimoltaan briossia (ohje täällä), ja siihenhän punajuuren värjäämä vihannesmehu sopi oivasti nesteeksi. Hiukan kyllä suu loksahti auki, kun tuon kohonneen, kirkuvanpinkin möltin näin, mutta lopputulos oli oikein sievä, etenkin kun paikalliset luomujauhot toivat sisustaan kauniin keltaisen värin.

Jäi sitä nestettä vielä niihin lettuihinkin.
Omista punajuurista teemme lindströmejä. Pihvit on oiva tapa säilöä vihanneksia, sillä niistä saa hyvää pikaruokaa työpäivän päätteeksi.

2 kommenttia: