tiistai 24. helmikuuta 2015

Punajuuri-vuohenjuustolasagne



Välillä ruokaidea syntyy monen mutkan kautta. Parempi puolisko muisteli Nigellan lasagneohjetta ja löysikin sen Nigellan joulukirjasta. Lasagneen tuli kurpitsasosetta, vuohenjuustokastike ja mozzarellaa. 

Vuohenjuusto herätti ajatuksen punajuuren ja vuohenjuuston yhdistämisestä, ja kun pakastimessa on syksyn säilönnästä jäljellä iso kasa lindströminpihvejä, keksittiin murustaa ne lasagnelevyjen väliin. Tomaattikastikettakaan ei tarvinnut pakastinta kauempaa hakea – saas nähdä ehditäänkö kaikkea kuluttaa ennen kuin kattilassa porisee jo tämän vuoden vintage.

Valkokastikkeen sijaan tähän sotkuteltiin tämmöinen seos:
Paketti ricottaa (älä käytä sitä halloumityyppisesti paaliin pakattua versiota. Se on kamalan kovaa ja kuivaa)
Paketti pehmeää vuohenjuustoa (chavroux)
1 kananmuna

Pienellä oikomisella lasagnestakin saa siis melkein pikaruokaa: ei tarvinnut keitellä valkokastiketta eikä muutakaan täytettä, ja juustoraasteen sijaan päälle ripoteltiin mozzarellapaloja. Tarvitsi vain odotella 45 minuuttia 175-asteisen uunin äärellä ja sitten pääsi syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti