torstai 4. kesäkuuta 2015

Tauon jälkeen: parsakausi!

Että tätä on odotettu! Vanha parsapenkki nyyksähti villisti leviävän oreganon alle, ja kun uuden rakensimme, täytyi odottaa kokonaista 3 vuotta, ennen kuin juurakot olivat tarpeeksi vahvat, jotta niistä sai alkaa nipsiä herkkuja ruokapöytään. Sitä odotellessa hankin Burgon & Ballin hienon parsaveitsen.
 
Ensimmäinen Gijnlim oli melkoisen hoikka yksilö, mutta sitten alkoi mulla alta puskea todella paksua parsaa - paksumpaa kuin koskaan aiemmin. Herkolim heräsi vähän myöhemmin, mutta paksulta sekin näyttää. Että nuo omat, vastapoimitut parsat ovat raikkaita, makeita ja rapeita! Aivan eri tuote kuin kaupasta saatavat versiot.
 
Harmi vain, että kylmän kevään takia parsakausi jää lyhyeksi. Aiemmin on ekat parsat poimittu jo toukokuun puolella, mutta nyt meni kesäkuun alkuun. Juhannuksen jälkeen täytyy malttaa jättää nämä ihanuudet rauhaan, jotta saavat kerättyä voimia juurakkoonsa ensi vuoden satokautta varten. Siihen asti otetaan tästä herkusta kaikki irti.

2 kommenttia:

  1. Tilaan 12 pötköä parsaa ja hollandaisen. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Tilaustanne valmistellaan juuri :-)

    VastaaPoista