perjantai 20. maaliskuuta 2020

Pottu ämpäriin ja menoksi!

Viimeinkin koitti päivä, jolloin ei tuullut, ei satanut, eikä ollut jäätävän kylmä, joten pääsimme liimaamaan kasvihuoneeseen uusia kattopleksejä. Paitsi että ensimmäisen jälkeen loppui liima. Totesin paremmalle puoliskolle, että liimaa on lähdettävä pikimmiten hakemaan, ennen kuin koronan takia suljetaan rautakaupat. Niinpä uhmasimme sääntöjä ja piipahdimme K-raudassa (missä oli kaikkea kivaa puoleen hintaan. Mukaan lähti jouluvaloporo ja pinkit parvekelaatikot). Vielä seuraavanakin päivänä sää suosi, joten nyt on kasvihuoneessa katto, jei!

Kaalikasvit ovat jo viikon verran oleskelleet kasvihuoneessa tupla- ja kuplamuovin alla ja nyt näyttävät alkavan itää, vaikka ovatkin olleet ilman kattoa pakkasen armoilla. Tänään kasvihuoneeseen päätyi Baby Lou valkoisessa ämpärissään ja kukkamullalla peiteltynä. On kuulemma aikainen lajike, joten ehkä päästään juhannuksena nauttimaan uutta perunaa.

Samalla tuli havahduttua, että nythän täytyy ihan urakalla alkaa kylvää. Yrtit täytyy laittaa itämään, samoin kesäkukkaset. Salaattiakin voisi laittaa kasvihuoneeseen ja tehdä kyssäkaalista uusintakylvöt. Peliväline vielä puuttuu, mutta pyysin synttärilahjaksi käyntiä Honkasen puutarhassa (#supportyourlocal mutta #pidäturvaväli), jossa oletettavasti on jo tarjolla isot säkit multaa.

Ja kuten kuvasta näkyy, minusta tuli kasvivalokäännynnäinen. Kirsikkatomaatit viettivät elämänsä alun siemenestä lähtien kasvivalon alla, ja herraisä, että tuli tummanvihreät ja tanakat taimet. Juuriakin on vaikka muille jakaa. Ei ole tuommoisia taimia tässä huushollissa koskaan nähty. Chef ideoi heti, että talvella laitetaan kaupan yrtit valon alle, ja minä suunnittelen joululomapuuhaksi chilikylvöjä.

Jahka jäätävästä viikonlopusta selvitään, pääsevät tomaatit, chilit ja paprikat kasvihuoneeseen päivähoitoon.

Pysytään terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti