sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Pehmosoppa

Iki-ihana Epätrendikäs ruokablogi julkaisi avgolemono-sopan ohjeen. Ohje vaikutti niin eksoottiselta, että olihan sitä kokeiltava. Soppa oli loppujen lopuksi yllättävän helppotekoinen ja maku aivan ihana: pehmoisen kermainen ja piristävän sitruksinen. Parempi puolisko huokaisi, että juuri tällaisista keitoista hän tykkää, joten resepti meni kirkkaasti jatkoon. Ehkä seuraavaan versioon tujautetaan joukkoon hitunen chiliä tuomaan lämpöä – sattuneesta syystä kun chiliä meillä on varastot pullollaan.

Sattunut syy

Seuraavaksi koekeittiön tulille menee River Cottagen kurpitsakakku, kun Lidlin Italia-viikoilla tuli sopivasti pussillinen amarettokeksejä vastaan.

Puutarhassa on siirrytty mutavaiheeseen, sillä jokapäiväinen sade on saanut nurmikon rullautumaan jalkojen ja tassujen alta. 11-kertaiseksi (!) noussut sähkön hinta estää jouluvalojen ripustamisen, joten sitäkään iloa ei pihalla ole. No, investoitiin uuteen lämpökompostoriin, joten sitä voi paremman puutteessa käydä ulkona taputtelemassa, ja sen innoittamana kävin leuhkasti tekemässä kompostointi-ilmoituksen jäteyhtiölle: nyt on 440 litraa kompostitilaa tässä huushollissa.

Valona tunnelin päässä on se, että 2,5 viikon päästä aloitetaan esikasvatus! Chilit, paprikat ja munakoisot tyrkätään multiin, ja yritetään sietää helkkarin ahdistavaksi osoittautunutta työpaikkaa, koska sen avulla saa maksettua kasvivalon käyttämän sähkön. Laiha lohtu…

1 kommentti: