sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Ei pelkkää peruspetuniaa

Koska joku oli hamstrannut älyttömän määrän ulkoruukkuja, ei omakasvatteet riittäneet niitä täyttämään, vaan oli lähdettävä omaa kasvihuonetta kauemmas kukkakaupoille. Kovasti on kato käynyt Kangasalan taimitarhoissa: Visit Kangasala luetteli instassa vain 4-5 taimitarhaa. Onneksi kuitenkin luetteli, sillä kävi ilmi, että iki-ihana Tommiskan puutarha on edelleen elossa.

Sinnehän se auto sitten kääntyi saatesanoilla ”Go wild”. Ja minähän menin. Neljä isoa kasvihuoneellista kaikkea ihanaa – ja vieläpä selkeästi nimettyinä ja hinnoteltuina (ei silti, että olisin ehtinyt hintoja ihmetellä). Lopputulos on tavanomaiseen tapaan sillisalaatti, mutta kun ei malttanut ostaa monta kappaletta samaa kasvia, vaan täytyi napsia mukaan verbenaa, verenpisaraa, tähtisilmää, heinää...

Yrttiosasto oli mukavan iso, ja yrttejä nykyään kuulemma paljon hamstrataankin. Jotain hyvää koronan jäljiltä, sillä siihen aikaan ihmiset oppivat laittamaan ruokaa ja maustamaan sen yrteillä. Kasvihuoneeseen kotiutui oliiviyrtti, inkivääriminttu, kanelibasilika ja valkosipuliyrtti; kasvimaalle päätyi iisoppi. Olisi toki voinut ottaa myös normimintun, lipstikan ja rakuunankin, mutta siinä vaiheessa luulin niiden olevan vielä kasvimaalla hengissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti