lauantai 28. heinäkuuta 2012

Punajuuricarpaccio

Satoa pukkaa aika vauhdilla. Nyt ei niinkään mietitä mitä syödään vaan, että missä järjestyksessä. Lisäksi haasteena on keksiä uusia reseptejä tutuille aineosille. Tässäpä yksi loistava resepti punajuurelle, minkä vaimo bongasi yhdestä kirjastaan.

Punajuuricarpaccioon tulee vain al dente kypsytetyt puna- ja raitajuuret ohuelti pojalle. Seuraavaksi tulee paahdettuja pinjansiemeniä sekä vuohenjuustoa. Päälle ruohosipulia ja basilikaa. Lopputulos viimeistellään limellä ja hyvällä oliiviöljyllä. Ja huolimatta ehkä vaatimattomasta ulkonäöstään, älyttömän hyvät maut, jotka toimivat keskenään. Vaatinee itsekasvatetut maukkaat juurekset.

1 kommentti:

  1. Se mikä tässä yllätti oli punajuuren makeus ja maku. Peittosi helposti raitajuuren. En muista olenko koskaan tavis punajuurta kasvattanut, mutta tästä lähtien se saa kunniapaikan kasvimaalla.

    VastaaPoista