keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Mizuna-mantelipesto

Kaikkea ei tuoreena pysty syömään, ei sitten mitenkään. Yrtit ja salaatit alkoivat ensimmäisinä rehottamaan - kiitos puutarhavastaavan, ja varsinainen kasvimaiden räjähdys on vasta tuloillaan. Ja koska en periaatteessa haluaisi heittää ruokaa menemään, niin pitää jo nyt keksiä tapoja ottaa kesä talteen.

Pesto on yksi kätevimmistä tavoista säilyttää yrttejä. Tämä ihanan näköinen mehukas möllykkä on mizuna-mantelipestoa, kompo jota kokeilimme sattumalta vuosi pari sitten. Tehdään kuten "normipesto", eli paahdetut mantelit (noin kourallinen) ja iso läjä mizunaa jyrätään mixerissä parmesaanin ja öljyn kanssa tasaiseksi massaksi. Taisin maustaa vielä pienellä kynnellä valkosipulia. Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan. Sitten pieniin pakastusrasioihin, ja jos massa on tarpeeksi ohuena kerroksena pakastusrasiassa, niin siitä pystyy jäätyneenä silti leikkaamaan palasen pastaan ja pistämään loput takaisin pakkaseen.


2 kommenttia:

  1. Huippua! Mizuna pursuilee kasvimaalla, täytyy alkaa heti toimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettu manteli sopii mizunan kanssa hurjan hyvin :-)

      Poista