tiistai 2. heinäkuuta 2013

Korianteri-valkosipuliöljy

Pitkään on miestä raastanut tarve tehdä omaa makurasv... eikun maustettua öljyä. Lomilla on aikaa väsäillä. Idea tuli alunperin Marko Koskisen "Passione" kirjan valkosipuliöljystä.

Valmistus on helppoa, vaikkakin vaatii vähän kärsivällisyyttä. Kourallinen karkeasti silputtua korianteria varret mukana ja 2 kuorittua valkosipulinkynttä lisätään puoleen litraan rypsiöljyä. Kuumennetaan miedolla lämmöllä 1,5 - 2 tuntia siten, ettei lämpötila nouse yli 60 astetta. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Voi käyttää melkein mihin vaan, sillä öljy on sopivan miedon makuista.

Idea toiminnee muidenkin yrttien ja ruoka-aineiden kanssa.


4 kommenttia:

 1. Tuota voisi myös kokeilla, voisi varmaan toimia muidenkin yrttien jne kanssa?

  Henkilökohtaisesti en välittäisi Miedon makuisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiedä kuinka makoisalta partakarpaasi maistuu. En tosin kokeilisi.

   Poista
 2. Hei! Sulla on kiva blogi. Sopivasti humoristinen tyyli ja muutenkin. Ihanaa, kun viime vuoden kurjuuden jälkeen kaikki kasvaa niin ihanasti.

  Kasvihuone ja puutarha Tampereella...kirppojen ja lehtokotiloiden ohella taistelukavereina röyhkeät linnut, jotka ovat jo monta kertaa kaivaneet jopa uuden parsajuurakkoni mullasta, ne ruojat!

  t. Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirja :-) Sait minut saman tien kirmaamaan uudelle parsapenkille, jonka kupeesta aamulla lehahti 6 harakkaa. Oli pakko käydä tarkistamassa, että juurakot ovat tallella.

   Poista