perjantai 11. lokakuuta 2024

Toisenlaista syyspuhdetta

Perintöarkku ja lohtuhahtuvat

Ihmisen elämän voi tiivistää yhteen sanaan: lastulevy. Sitä tuli taas kärrättyä neljä kuormallista kaatopaikalle. Ei ihmisen elämästä juuri mitään muuta jää jäljelle. Toki kiitos lastulevylle siitä, että on kevyttä ja siten helppo kantaa loppukäsittelyyn. Täyspuiset perintökalusteet olisivat olleet painajainen kolmelle toimistotyöläiselle peräkärryyn kannettaviksi. Kiitos myös nykyekologisuudelle, että kaatopaikkoja on olemassa ja vieläpä suhteellisen lähellä. Ei tarvinnut kipata lastulevyjä tienposkeen.

Kohta saa bucket listalta ruksia vihoviimeisen käynnin Keski-Pohjanmaalla (Etelä-sellaisessa voiskin vielä käydä, sillä mitäpä muuta kolme käsityöhullua olisi tehnyt, kuin isänsä hyvästelyn jälkeen piipahtanut Kauhavan Lankavassa ostamassa sylikaupalla hahtuvalankaa. Mahtavan suuri ja monipuolinen lankakauppa!) sekä aseiden kanssa riehumisen keskellä Tamperetta - kuolinpesä kun tuotti sellaisenkin yllätyksen, että täytyi varata aika poliisilaitokselle aseiden luovutusta varten. Kaikkeen sitä ihminen joutuu.

Toivottavasti sitten kun meikäläisestä aika jättää, on raadon kompostointi sallittu, ja jälkeen jäävät pääsevät helpommalla - ja halvemmalla. Hautajaisia ei onneksi tarvitse uskontokuntiin kuulumattomalle järjestää, joten se riesa on heillä vähemmän. Olkaa kiitolliset.

Mutta kyllä tässä on muutakin multiin pantu: talvivalkosipulit! Järkyttävän kalliilla hinnalla sain hankittua 2 kpl Alexandraa, ja omista Siikajokisistani säästin pari ensi vuotta varten. Tosin ensin jouduin lapioimaan ketun kakkaa kasvimaalta pois sipulien tieltä. Aivan järjetön riesa kahdesta ketunpoikasesta! Ovat muutamaan otteeseen repineet puutarhakeinun alta suodatinkankaat, varastaneet toisen koiran pallon (palauttivat sen turkasen likaisena pari päivää myöhemmin) sekä varastaneet ja hajoittaneet toisen koiran flexin. No, kompensoinniksi deletoivat meidän pihalla oleskelleen kissan, joten ehkä olemme sujut.

Lastulevykeikalta palattuamme huomasimme myrskyn repineen taas parit pleksit kasvihuoneesta, joten ne täytyy korjata, ja kasvihuoneen pesu ja muutamien ruukkujen putsaus on vielä jäljellä. Sitten odotellaan sään kylmenemistä ja tehdään syyskylvöt. Totaaliorpona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti