lauantai 21. syyskuuta 2024

Todellakin piilossa

Olisikohan ollut viherkasvit.net, jonka tilauksen kylkeen nappasin piilokukan, kun halvalla sai. Ihmettelin nimeä, kun ei tuo niin kovin piilottelevalta näyttänyt, mutta kun se alkoi ensimmäisen kerran kukkia, ymmärsin, mistä se oli nimensä saanut. Kukintaa ei vaan millään huomannut, ennen kuin näki lattialle varisseet, kuivuneet kukinnot.

Monta kertaa piilokukka on jo kukkinut, ja joskus olen jopa onnistunut kukinnan näkemään muutenkin kuin vain roskina lattialla. Kasvanutkin se on melkoisesti aluperäisestä yhdestä ainokaisesta ruusukkeesta.

Talvella löysin sille kaverin Bauhausista, mutta tämä tiikeriversio ei ole vielä kukkinut kertaakaan. Hieno se on silti.

Viherkasvejahan meille ei enää osteta, ennen kuin muutama aiemmin hankittu kohtaa tiensä pään luonnollisesti, joskin Pirilän syysriehasta tarttui mukaan pari yksilöä heidän piilokukkamixistään, kun halvalla sai ja kotona oli ruukutkin valmiina.


Mutta siis nyt on ostokielto päällä, kun mihinkään ei mitään mahdu, ja kaikki ruukutkin on käytössä. Ainoastaan jos vastaan tulee kivikukka eli lithops, sen saa ostaa. Kasvavat kuulemma hyvin myös siemenestä. Seemenmaailmasta olisi siemeniä saanut, mutta joku uuno unohti asian kokonaan tilausta tehdessään. Ehkä hyväkin, sillä esikasvatusruuhkaan tuskin olisi uusia tulokaslajeja mahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti