keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pirkanmaan aorttapäivät

Chefin alkoi tehdä mieli munkkeja. Niitä varten hommattiin 5 litraa rypsiöljyä, ja samalla tuli mieleen hyödyntää uppopaistamista myös muussa ruuanlaitossa. Jossain ravintolassa oli lisukkeena bataattiranskalaisia, joten laitoin niitä tilaukseen, sekä tietysti friteerattuja jättikatkiksia.

Frittitaikina onnistui tällä kertaa tosi hyvin ja taikinakuorista tuli maukkaita ja todella rapsakoita. Taikinaan tuli:
2 rkl vehnäjauhoa (maissi- tai kikhernejauho olisi tietysti paremman makuista)
1 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
suolaa
isokuplaista porevettä

Munkkeja harjoiteltiin parillakin reseptillä. Eka satsi hieman epäonnistui, kun taikina oli ensin liian löysää ja sitten liian jauhoista, mutta Kinuskikissan munkkitaikinaohjeella onnistuttiin ja saatiin iso pussillinen makoisia munkkeja.

Nyt sitten taas salaatin pariin, ettei verisuonet enempää tukkeudu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti