keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kampasimpukat voikastikkeessa


Mikä sen mukavampaa kuin toisen ollessa työmatkalla saada pilvessä olevaan ruokaidealistaan päivitys "vaimolle kampasimpukoita, voikastiketta ja shampanjaa". Sopii vaimolle :-)

Kampasimpukat pitää kuivata huolellisesti ennen kypsentämistä, jotta ne paistuvat eivätkä keity. Voi-öljyseos laitetaan kuumenemaan pannulle ja mukaan donkataan hieman valkosipulia antamaan makua. Kampasimpukoita paahdetaan sen verran, että pintaan tulee hyvä sävy ja rapsakkuus.

Beurre blanc eli voikastike syntyy hienoksi silputusta salottisipulista, valkoviinietikasta sekä sitruunamehusta... ja tietenkin voista. Nesteet ja sipuli kiehautetaan ja keitetään kokoon. Sen jälkeen kattila nostetaan pois liedeltä ja joukkoon sekoitetaan pari nokaretta kylmää voita. Kattila laitetaan takaisin liedelle miedolle lämmölle ja voinokareita sekoitetaan kastikkeeseen oman maun mukaan. Ohjeissa kastikkeeseen tulee reilusti voita, mutta chef laittoi vain (!) 50 g.

Mahtavan hyvä alkupala äyriäisiä (ja voita) rakastavalle vaimolle. Eikä se shampanjakaan huonoa ollut.

4 kommenttia: