torstai 7. marraskuuta 2013

Karitsan ulkofilepastrami ja paahdettua palsternakkaa

Lammasmaailma mainosti tuoretta lähikylän luomukaritsaa, jota kävimme pienen laatikollisen hakemassa. Kasvimaalta löytyi sopivasti vielä yllätyspalsternakkoja juuri kun lankomies Glorian ruoka & viinissä niitä uunissa paahtoi. Sopiva setti lauantaille.

Karitsan ulkofileeseen rubattiin pastrami-mausteseosta ja annettiin maustua muutama tunti. Pinnat paistettiin kiinni pannulla, minkä jälkeen karitsa päätyi uuniin lämpömittarin kanssa. Kun sisälämpötila saavutti 52 asteen, file pääsi pois uunista folion alle vetäytymään.

Palsternakat siivutettiin uunipellille ja niiden päälle pirskotettiin oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja timjamia. Kuumassa uunissa saivat paahtua sen verran, että pintaan tuli väriä. Mehevää, suussasulavaa, parhautta.


2 kommenttia:

  1. Näemmä tätä karitsa/lammasbuumi käy läpi blogworldin. Tänään juuri hain karitsan lapaa tulevan weekendin ruokaklubin kokoontumista varten. Tagine pöhisemään, on marokkolainen tunnelma alusta loppuun.

    Pakanan hyvän näköistä filettä siellä herrasväen lautasella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaiseen lampaaseen ei ole koskaan tarvinnut pettyä; on se sen verran laadukasta lihaa.
      Laitahan lapaohje tulemaan, sillä vastaava palanen on meilläkin pakastimessa.

      Poista