torstai 3. heinäkuuta 2014

Kirkas nokkoskeitto

Henkilö on jo pitkään ihmetellyt, miksi sienikeitot tehdään aina maitotuotteeseen. Niinpä henkilö meni ja kehitti ohjeen kirkkaaseen sienikeittoon ja on myös vääntänyt siitä pikaversioita (kuivatut sienet likoamaan, sipulisilppu kattilaan kuullottumaan, sienet ja liotusvesi silpun seuraksi kattilaan, nuudelit perään, jotain vihreää sekaan ja mausteita maun mukaan) nujertamaan työpäivän jälkeisen nälän.

Keväällä, ensimmäisten nokkosten ilmestyessä, kyseenalaistin myös nokkosten hukuttamisen maitotuotteeseen. Chefin kanssa rupesimme visioimaan, millainen kirkas nokkossoppa voisi olla. Ja tällainen se meillä oli: sipulisilppu kuullotettiin kattilassa, päälle huljautettiin Puljongin kasvisliemi ja sekaan heiteltiin muutama peruna palasina. Kun perunat alkoivat pehmetä, keittoon sujahti mukaan pari kourallista huuhdeltua nokkossilppua ja edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä savunieriää. 3 minuutin kuluttua oli valmista.

Järjettömän hyvä soppa, joka kannusti laittamaan savustusjämiä uudelleenkin keittoon, eikä aina pastakastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti