keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kuka tämän harrastuksen keksi?

Välillä luonto lannistaa puutarhurin.
Halla nipisti papuja, kesäkurpitsoja ja maisseja
Kaaliperhonen pääsi livahtamaan verkon alle
Samoin kirpat
Kaikki ne tutkakuvissa näkyneet kirvat on nyt meillä - jopa kasvihuoneessa
Ruusupavuilla tuplavitsaus: ensin kotilot, sitten halla
Jos ois keksinyt jonkun siistin sisäharrastuksen, niin ei ehkä "#¤%&!!:ttaisi niin paljon. Onneksi kasvihuoneessa on vielä jonkin verran esikasvatteita, joilla paikata tuhoja. Ja ehkä kaikki tämä "#¤%&/!!:tus kompensoituu sitten, kun saa maistaa ekoja tehottomasti tuotettuja kurkkuja ja tomaatteja omasta kasvihuoneesta. Ellei sitten tuo lähestyvä myrsky puhalla koko kasvihuonetta nurin :-/

7 kommenttia:

 1. Minä päätin viime kesän jälkeen etten kiirehdi tänä vuonna enkä ahdistu muiden aikaisesta sadosta. Niinpä en ole vielä esimerkiksi edes kylvänyt papuja, en vienyt kurpitsoja ulos eikä tomaatit eikä chilit ole hääppöisiä, sillä kylvin ne kuukautta myöhemmin kuin yleensä. Eli juuri tällä hetkellä ei harmita, mutta eipä kyllä ole iloakaan vielä.

  Entisaikaan perunat laitettiin näihin aikoihin maahan, nyt jo odotellaan satohuippua. Paitsi minä.

  Mutta älä masennu, kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu, ihan varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevintä olisi ollut odottaa reilusti kesäkuun puolelle, ennen kuin esikasvatteita istuttaa ulos, mutta alkoivat jo niin urakalla tunkea poteistaan ulos, että otin riskin.
   Kurpitsat on sentään vielä sisätiloissa, kun niitä en halua riskeerata. Pavut täytyy kylvää uusiksi, mutta se ei haittaa, kun kasvavat kuitenkin nopeasti :-)

   Poista
  2. Niinpä. Täällä harson alla kuolivat miltei kaikki, vaan nyt on sitten suoraan siemenestä uudetkin lähteneet nousemaan. Pinaatti ei vaan jaksa nousta, oliskohan ollu huonoja/vanhoja siemeniä kun kolme pientä pipanaa vaan näkyy.
   Jännä oli käynyt herukalle, toisen varren oksista lehdet yms kaikki kuihtuneet, vieressä, samasta juurakosta nouseva varsi ihan moitteettomassa iskussa.

   Poista
  3. Juu, perunat on vieläkin laittamatta. Jospa tulevana viikonloppuna ennättäisi.

   Poista
  4. Meillä sama juttu: joidenkin pensaiden oksat on kuihtuneet, ja viereinen oksa on ihan normaali. Mietin onko syynä halla vai tuo hirveä määrä kirvoja :-/

   Poista
 2. Lähden ostamaan uusia kurkuntaimia ja äidille uusia maissintaimia. Tuuli palellutti meidän kurkut, äidin maissit vei halla suojauksesta huolimatta. Perunat, kaalit, pavut, kurpitsat ja maissit odottavat vielä kuistilla. Perunat ovat rehellisesti myöhässä, muut odottavat lämpimpiä kelejä. Viime kesänä laitoin ne juhannuksen jälkeen ja papuja lukuunottamatta ehtivät tuottaa satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes hoksannut suojata kasvimaita ekana kylmänä yönä, kun sää ei illalla tuntunut niin kylmältä :-/ Se toinen yö olikin sitten niin jäätävä, että ois saanut pukea maissit toppatakkiin.

   Poista