keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pääsi tilaus

Kevät tuli postilaatikkoon Kauppilan kuvaston muodossa. Heti kannessa oli jo niin iloisen pinkki myrttilinnunruoho, että henkilö melkein hypähteli postilaatikolta kotiin - hangessa nilkkoja myöten.

Kukkasia en esikasvatukseen tilaa, kun en saa niitä ikinä kasvamaan, mutta kivahan niitä oli katsella. Keskiaukeaman jälkeen suu loksahti auki: siemenperunoita! Vaikka minkälaisia! Parsaa!

Sentään maltoin lukea perunoiden kuvaukset ennen tilausta ja neuvotella siskon kanssa, että jaetaan potut, niin voidaan tilata enemmän lajikkeita. Mutta kyllä se tilaus sitten pian pääsi: perunat Amandine (toissavuoden paras uutuus Ruotsissa), Asparages (vanha tanskalainen lajike, sopii salaattiin, ja Pricen veljeksetkin on tätä käyttäneet) ja Mayan Twilight (nätti väri) muuttavat meille ja Chez Jasulaan. Hiukan hämäsi Kauppilan käyttämä uusi termi "neitsytperuna". En ollut moisesta kuullutkaan millään kielellä. Klaanin kanssa epäiltiin ensin, että kyseessä on peruna, jonka päällä on kuoren tilalla jonkinlainen kalvo, mutta kuulemma neitsytperuna on se, joka saadaan keitettäväksi 2 tunnin sisällä nostosta. Eli siis ruokaihimisen perus puutarhapottu.

Tilaukseen lähti myös kumpikin Kauppilan tarjoama parsalajike, Gijnlim ja Herkolim (miksikähän kaikki parsat on jotain limejä?). Ei ole siis enää mitään tekosyytä olla tekemättä parsapenkki 3.0:aa tänä keväänä. Paikkakin on valmis (ellei hangen alta paljastu jonkin unohtunut istutus just siitä kohtaa).

Nyt vielä odotellaan Hyötykasviyhdistyksen perunatarjontaa. Kuulemma Pähkylässä 02/2013 paljastetaan tämän vuoden erikoisperunat. Toivottavasti ovat, sateisesta vuodesta huolimatta, saaneet hyvää siemenperunaa.

8 kommenttia:

 1. Minäkin Kauppilan luetteloa katsoin, että kaipaamiasi parsoja näytti olevan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun siellä oli sentään kahta eri lajiketta. Ettei tarttenut vain yhtä ostaa ;-)

   Poista
 2. Voi ei, perunoita... mutta meille ei kyllä pihalle mahdu. Nytkin on niin paljon siemeniä, että varsinainen viidakko tiedossa, jos edes puolet kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanpuutteessa voi aina laittaa perunan ämpäriin kasvamaan. Ämpäriperunoita kasvatin useamman vuoden, kunnes kotiluigi käänsi kokonaisen pottupenkin.

   Poista
 3. Kuka ehtisi laajentaa meidän perunamaan keväällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä alkaa kevät kuitenkin aikaisemmin kuin meillä, joten voin tulla teille harjoittelijaksi siihen asti, kunnes pääsee omaan pihaan heilumaan lapion kanssa.

   Poista
 4. Mitä ihmettä, minne mun Kauppilan kuvasto on postissa kadonnut?! Luulin ettei se ole vielä lähetetty kun ei ole näkynyt. Tein erikseen osoitteenmuutoksenkin.

  Ja sitten muistutusta Kauppilaan lähettämään... (siemeniä on jo laatikollinen ja kasvimaa pienenee puolella entisestä, mutta kyllä sinne varmaan vielä vähän jotain mahtuisi... Ehkä?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en saanut niiden siemenkuvastoa, mutta tää kevätkuvasto tuli. Ja niin kuin oon joka vuosi syytänyt sinne kourakaupalla euroja.

   Poista