sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Borsch

Kirpakkaa punajuurilientä ja smetanaa - voiko nainen muuta toivoa (paitsi sen, että ihmiset oppisivat kirjoittamaan keiton nimen oikein, eikä "borch", aaaargh!)!

5 punajuurta
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 sellerinvartta
- suikaloi
- muhita 30 min kattilassa öljyssä kannen alla
7 dl vettä
1 rkl etikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
tupsaus mustapippuria
pieni tupsu rakuunaa silppuna
- lisää kattilaan
- keitä 5 min.
- tarjoile smetanan ja persiljan kanssa

Monessa ohjeessa kehotettiin laittamaan keittoon tomaattipyrettä tai -sosetta. Itse laitoin n. desin pyrettä ja kaduin saman tien. Jotenkin siitä tuli metallinen ja tunkkainen maku liemeen. Etikan määrä tuntui aluksi vähäiseltä, joten chefin kanssa toisistamme tietämättä kävimme sitä lisäämässä ja keitosta tuli liian etikkainen. 1 rkl kyllä riittää ihan hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti