perjantai 30. elokuuta 2024

Häätötarkastuksia

Pakko se on myöntää, että ollaan jo siinä vaiheessa kautta, että jos ei kasvissa raakileita/nuppuja näy, on suuntana komposti. Kasvihuoneesta kurkut häätyivät jo aikaa sitten, ja nyt oli muutaman typötyhjän chilin ja paprikan vuoro. Tietämättäni olin hillonnut etupihalla yhtä kurpitsaakin, jossa ei ollut yhtään ainokaista kurpparin alkua, vaikka luulin sellaiset kurpitsat jo häätäneeni.

Kesäkukkasista zinniat, hämähäkkikukka, asterit ja leijonankidat yhä jaksavat kukkia pörriäisten ilona, mutta koristeheinä, verenpisara, tuoksuherneet ja samettikukat olivat kompostikamaa.


Toisaalta helpottaa päästä nyppimis- ja kastelurumbasta, joka on tänä kautena jatkunut ihanan pitkään, mutta kyllähän ne tulossa olevat kylmyys ja pimeys kauhistuttavat. On ollut niin mukavaa elää kaikki ovet ulos asti auki ja minimivaatetuksella. Tosin tämäkin kesä on yksi niistä, jolloin ei yhtenäkään aamuna päässyt koirien kanssa shortseissa ja topissa aamulenkille, vaan yllä on ollut pitkät lahkeet ja takki joka ikinen aamu.


Kutkuttaa kuitenkin päästä tekemään suunnitelmia ensi kaudelle. Ostoslista on melko mittava, sillä vastaan on tullut mielenkiintoisia lajikkeita kauden mittaan. Ja kolmen kuukauden kuluttuahan aloitetaan taas esikasvatus. Niin, ja pitää muistaa jostain etsiä idätyskelpoinen inkivääri – josko tänä vuonna sen saisi a) itämään ja b) pysymään hengissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti