lauantai 7. syyskuuta 2024

Äkkipysähdys

Niin sitä maanantaiaamu valkeni lomautuslappu kourassa. Enpä vielä edellisenä perjantaina tiennyt, että maanantaina voi sulkea läppärin lopullisesti. Vahva aavistus kyllä oli, ettei tämän asiakkaan kanssa eläkkeelle jäädä, sillä jo ensimmäisenä päivänä kehuivat savustaneensa ulos sekä konsultteja että omia tiimiläisiään ihan urakalla, minkä heidän järjestelmästään nopeasti havaitsinkin. Nyt oli sitten meikäläisen vuoro. Eipä siinä mitään - vuosien varrella on tullut kohdattua asiakkaita laidasta laitaan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun jouduin epäasiallisen kohtelun kynsiin. Ja sehän on kerrasta poikki. Tässä iässä ei tarvi enää sietää asiattomuuksia. Onneksi esinaiseni ymmärsi heti, että mut pitää saada saman tien asiakkaalta pois.

Seuraavaksi jännitetään mitä kivaa työkkäri keksii. Laittoivat jo kutsun webinaariin, jossa selvitetään, miten voi ryhtyä hyvinvointifirman franchising-yrittäjäksi tai kampaamon vuokratuolilaiseksi. Jotenkin tuntuu, etten osallistu. Siskolla oli ajan tappamiseksi paljon parempi idea: päiväkänneille Ohranjyvään. Sieltä voisi löytyä samassa tilanteessa olevaa seuraa.

Nyt on sitten kaikki maailman aika puutarhan syystöihin, kuten sadonkorjuun loppusuoraan, kompostien tyhjentämiseen ja loputtomaan ruukkujen pesuun. Kasvihuoneessa vielä muutama chili ja tomaatti sinnittelee. Satotoiveet eivät ole kovin korkealla, mutta otetaan irti kaikki mitä lähtee.

Kasvimailla juurekset porskuttavat yllättävän hyvin. Ei ole tällaista palsternakkasatoa tullut koskaan, ja porkkanoitakin on kivasti - tosin maku näissä on melko olematon. One-paneihin pulahtavat kyllä hyvin. 

Kasvimailla riesana on kesäkurpitsa. Juu, tiedän että se on älyttömän satoisa ja älyttömän tilaa vievä kasvi, mutta kun en millään saanut sitä keväällä itämään, tein parit suorakylvöt, joiden en uskonut onnistuvan, ja sen ainokaisen itäneen istutin kasvilavaan ihan vaan säälistä. Nyt on kilokaupalla kesäkurpitsaa soseena pakastimessa, ja on sitä grillattukin hurjat määrät. Onneksi tämä lajike (joka väittää olevansa Bush baby, mutta ei kylläkään siltä näytä) on yllättävän hyvänmakuinen, joten ei olla siihen vielä kyllästytty.

Sitten kun on puutarha paketissa, alan tyhjentää sekä pakastimia että villalankavarastoa. Oletettavasti myös yhtä kuolinpesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti