lauantai 2. maaliskuuta 2013

Talviloman teema: wellness

Pitkän aikaa chef haaveili omasta pastakoneesta. Itse olin hiukan skeptinen moisen menestyksestä meidän keittiössä, kun olin pariin hervottoman pitkään pastantekosessioon osallistunut. Rouva kun yleensä tarvii ruokansa heti. Talvilomalle kuitenkin kaivattin teemaa, joten päätimme toteuttaa chefin haaveen ja ottaa teemaksi pasta. Ensin mietittiin hankkivamme Keniin pastantekolisälaite, mutta kun se olisi vaatinut sokko-ostamisen, päädyttiin lankomiehen koeajamaan Atlasiin (kieltäydyn taivuttamasta s:ään päättyviä sanoja ks). Vasta kotona huomasimme, että tämä on oikein hyvinvointiversio. Lomalle on siis luvassa lautasellinen jos toinenkin wellnessiä.
Kone piti toki koeajaa saman tien, joten ostoskoriin päätyi Atlasin lisäksi tipo 00:aa, ricottaa, tilliä ja jokirapua. Yllättävän nopeasti chef sai tortellinit aikaan, joskaan niistä ei kovin kauniita tullut (minä toteutin visuaalisen ilmeen) ja taikina oli hiukan sitkeää, mutta maku oli kohdillaan, ja kastikkeeksi tehty sipuli-valkosipuli-voi-valkoviini -seos hieno.

Tästä alkaa loma ja pastaharjoittelu :-)

7 kommenttia:

 1. Oh, meidänkin pitäisi varmaan kaivaa se pastakone kaapin pohjalta. EI ole käytetty pitkään aikaan, vaikka lasten kanssa pastan teko onkin kivaa :-) Lapsista siis...

  VastaaPoista
 2. Kyllä tulee hyvää pastaa jos ja kun viitsii värkkäillä. Enpä itse ole varmaan puoleen vuoteen mitään tehnyt ellen väärin muista. Sähköinen pastakone itsellä on ajatuksissa ollut vuosia, ei vaan ole saituuttaan saanut mitään aikaiseksi. Kuntoilusta käy tämä elbow greasilla toimivan käyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän on vain hienoa, jos haba kasvaa ruokaa laittaessa. Ainakin miehellä. Keski-ikäisistä naisista en ole niin varma.

   Poista
 3. Mites on pastamylly möyrinyt? Tuorepastaa kaikkialla? Mä ainakin olin pulassa... olen aina pulassa kun tuota tehdään, minne ne laittaa roikkumaan, pyykkitelineeseenkö? Se ei ole silmän ilo keittiössä.

  Kyllä naisellakin saa haba olla. Säällinen ;) Hyvää Naistenpäivää kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa hairahduttiin uusimaan silikonit (siis sauma-sellaiset, suihkuhuoneessa) ja ostamaan uusi liesi ja uuni, joten pasta on jäänyt vähemmälle. Suunnitelmia on kyllä huomiselle: ricottaa, pinaattia, piparjuurta, nieriää...

   Pyykkiteline on yllättävän hyvä pastan kuivaamiselle :-D

   Ja kiitos, toistaiseksi on ollut hieno naistenpäivä.

   Poista
 4. Itse uuden astianpesukoneen löysin Gigantoksesta. Ja Kenwoodin kMix vatkaimen. Jälkimmäiseen olen ennakolta jo tyytyväinen vaikka vasta haistellut sitä, ensinnä mainittu ilmestyy joskus ensi viikolla tänne. Tänään oli viimeinen käsitiskipäivä...

  Hei muuten noi suunnitelmat menee liiankin lähelle, eipä anasteta ajatuksia; tässä oli pinnassa turskafile, päälle tomaattosose, duxelles ja sitten rapea päällinen. Kaikki tämä sitten sabayon soosin ja voissa pyöritetyn pinaatin päällä. Alle kampasimpukkaa jos löytyy. Päälle banaania jäden ja rommin kera. Tai sitten Martinsillan nakkarille hodarille. Jotain tämmöstä täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gigantti meidänkin rahat sai. Yllättävän hankalaa ostaa uunia ja liettä, kun ei ymmärtänyt terminologiaa. Piti edetä lähinnä arpomalla ja törkeän nuoren myyjäpojan avustuksella.

   Menussa kyllä nokitit! Kuulostaa todella hyvälle.

   Poista