lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mustatorvisienitagliatelle

Kauan sitä tosiaan jahkailtiin - pastakoneen hankkimista. Mutta hyvä että hankittiin. Alku on mennyt sopivan taikinan koostumuksen hakemisessa. Ensin tehtiin koneen mukana tulleen ohjeen mukaan, mutta nyt onnistuttu hyvin Jamien ensimmäisten kirjojen ohjeella.

Perusohje: 4 annosta
250g vehnäjauhoja
250 tipo00 tai durumjauhoja
3 kananmunaa
8 munankeltuaista
Makuosa:
Pieni kourallinen itsepoimittua mustatorvisientä silputtuna

Kenwood vääntää taikinan viittä vaille valmiiksi. Yleensä lisäilen vähän vettä sopivan joustavuuden saamiseksi. Loppu vääntö käsin. Lopputulos pitäisi olla joustavaa sileää taikinaa joka ei tartu käsiin, muttei ole myöskään liian kuiva. Pakastan taikinasta 2/3 osaa tässä vaiheessa.
Annetaan levätä jonkin aikaa, ja sitten vaan pastakoneella noin millin vahvuiseksi levyksi ja sitten tagliatellenauhoiksi. Hieman jauhoja joukkoon. Ei muuten kannata käyttää karkea vehnäjauhoa tässä vaiheessa. Itse käyttelen mielelläni käsittelyjauhoina karkeaa vehnäjauhoa, koska sitä on niin helppo hallita. Ja leivissä ja pizzassa sitä ei edes huomaa mutta pastan pintaan se saattaa jättää ikävän näkyvän pipurapinnan.

Keitetään 2-5 min runsaassa reilusti suolatussa vedessä. Nautitaan laadukkaan oliiviöljyn sekä parmesaanin kera. Hyvää on ja vain taivas on rajana mitä pastan joukkoon voi mausteeksi pistää. Esim. kohtahan alkaa kevät (toivottavasti) ja ensimmäiset nokkosenversot pääsevät pastatestiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti