tiistai 12. maaliskuuta 2013

Potitusta

Vaikka tätä on jo vuosia tehnyt, niin siltikin esikasvatus pääsee yllättämään kasvattajan. Joka päivä olen esikasvatteita kastellut ja katsellut, mutta nyt yhtäkkiä välähti, että pitäähän niitä ruveta jo siirtämään isompiin potteihin, kun ovat jo oikeita lehtiään pukkaamassa.

Siinä vaiheessa, kun olin jo kuudetta Joe's long -chiliä potittamassa, kävi mielessä, että pitäisi sitä luonnonvalintaakin (tai ehkä pikemminkin puutarhurinvalintaa) käyttää, eikä joka ikistä tainta kasvattaa isommaksi. Potithan siinä kesken loppuu. Mutta kun ulkona on paksut hanget ja -25,8 C, niin ei millään raaski kasvin alkuja  heittää pois, vaan haluaa vaalia henkistä kevättään. Toistaiseksi vain 1 sirkkalehdetön Cuore di bue ja ihme tuplataimen kehittänyt San Marzano ovat päätyneet kompostiin.

Kaikki Marmande-tomaatit varmasti säästän ja kaikki Gourmet-paprikat. Täytyy lahjoittaa niitä eteenpäin, jos eivät omaan kasvariin mahdu.

2 kommenttia:

 1. Ihanasti näyttävät kasvavan. Minullakin ovat chilit ihan hyvässä vauhdissa vaikka pari alkua onkin mystisesti kadonnut jonnekin olohuoneen rivistä... vain multa on jäljellä ja yksi lehti.
  Kissa ? Ehkä, tai sitten Toto 2v puutarhurin apulaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku oli siellä sitä mieltä, että taimet kannattaa latvoa jo nyt :-D

   Poista