torstai 28. maaliskuuta 2013

Yhden tähden illallinen

Naiselle (joka siis tässä oli se tähti), jolla on jo kaikkea (paitsi ISO kasvihuone ja uusi parsapenkki), annetaan tietysti lahjaksi 3 ruokalajin illallinen.

Alkuun tarjolla oli omasta juurileivästä tehtyä bruschettaa, jonka päällä oli itsetehtyä manteli-basilikapestoa, aurinkokuivattua tomaattia, parmesania ja Laudemioa. Oikein hyvä alku.


Pääruuaksi oli Ahlmanin tiskiltä kahmittua (juu, melkein tyhjennettiin koko tiski) kyyttövasikkaa. Etuselkä muhi punaviinikastikkeessa juuresten kanssa nelisen tuntia, ja oli todella mehevää ja mureaa. Kyyttö ei petä.

Jälkiruokatoiveena oli kookospannacotta. Ihmettelin, miksi sellaista ei koskaan ole vastaan tullut, mutta pianhan se kävi ilmi: kookoksessa lienee bromeliinia, kuten ananaksessa ja kiiwissä, joten se ei liivatteella hyydy. No, maku oli erinomainen, ja pannulla pyöräytetty ananas toi siihen mukavaa pirteyttä. Kyllä tällaisen vuoksi melkein jo voi vanhentuakin.

4 kommenttia:

 1. Ihana ateria - kyyttöä olisi kiva löytää taas joskus. Pitänee taas koittaa tilata se kyyttösäkki...
  Onnea tähdelle! Meillä juhlitaan tänä viikonloppuna kolmia synttäreitä... mummi 75, äiti (ikuisesti 25) ja Toto 2v...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillähän on ihan megasynttärit tiedossa! Synttärionnea kaikille kolmelle :-)

   Poista
 2. Blogiteksti kuvineen lähti juuri siippani koneelle pikku vinkiksi...

  Parsa tuntuu olevan nyt SE juttu (okei, sopiva vuodenaika on käsillä), mutta itseäni hieman häiritsee se vaiva sen kasvattamisessa. Eri artikkeleissa se tuntuu olevan pahemman sortin puutarhahifistelyä. Sitten kun saat sen parsapenkin, kerro kokemuksiasi! Jos vaikka uskaltautuisin itsekin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on parsaa kasvanut jo lähemmäs 10 vuotta. Ei ole tarvinut tehdä sen kummempaa kuin malttaa olla parina ekana vuotena korjaamatta satoa. Kai parsan kanssa voisi hifistellä, mutta mä olen hyvin epähifistelevä henkilö...

   Poista