keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kurpitsa-kikhernepihvit

Chef sai vision kurpitsan ja kikherneen yhdistämisestä, ja kun kaapissa oli pari purkkia kikherneitä ja jääkaapissa kuivahtamaisillaan oleva kurpitsan puolikas, ryhdyimme pihvitalkoisiin.
Monitoimikoneessa blitzasin 2 tölkillistä kikherneitä, yhden sipulin ja puolikkaan kurpitsaa karkeahkoksi mössöksi. Koska olimme yrtittömiä, lisäsin mausteeksi vain suolaa, mustapippuria ja muskottia, mutta koska perusmaku on miedohko, voi tässä soveltaa mieleistään maustemaailmaa ja vaikka lisätä hyvää juustoa raasteena mukaan. Kahdella kananmunalla pärjättiin hyvin, vaikka massa oli iso.
 
Heti syötäväksi menevät paistoin pannulla ja loput taputtelin pihveiksi uunipellille. Kätevä ja nopea tapa sekä säilöä kurpitsasatoa että laittaa pakastimeen pikaruokaa kiireisen työpäivän jälkeen nautittavaksi.

2 kommenttia:

  1. "Koska olimme yrtittömiä..." kuulostaa suorastaan pulalta. Ja siltä se kesän yltäkylläisyyden jälkeen kyllä tuntuukin. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että yrttejä täytyy ostaa kaupasta. Siis o s t a a.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Sitä kulkee nenä pystyssä kaupan vihannesosaston ohi, kunnes muistaa, ettei omasta maasta enää mitään saa, ja palaa nöyränä takaisin kasaamaan kärryyn rucolaa, basilikaa, tilliä, salaattia...

      Poista