maanantai 25. maaliskuuta 2013

Maailman paras piirakkapohja

Jostain blogista tämän ohjeen löysin, mutta valitettavasti en muista mistä, enkä haullakaan löytänyt, joten en voi antaa krediittiä sille, jolle se kuuluu. Mutta kerrassaan ihanan mehevä ja maukas piirakkapohja, jota meillä on käytetty mm. inkokt silakan ja paistettujen muikkujen jämistä tehtyihin piirakoihin.

1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
- sekoita keskenään
125 g voita
- nypi voi ja jauhot
125 g maitorahkaa
- sekoita taikinaan

Taikina on megatahmaista, joten se on pakko laittaa vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen leipomista.

Satuimme osumaan Ahlmanin myymälään juuri, kun sieltä sai 3 purkkia tilan omaa rahkaa 2 hinnalla, joten hamstrasimme, ja pistimme taikinatehtaan pyörimään. Setistä tuli 6 piirakkapohjataikinaa, jotka laitoimme pakastimeen odottamaan myöhempien aikojen leivontainspiraatiota.

4 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä aineksia siellä käytössä. Tuo taikina siis sopii suolaisillekin? Tätä täytyy muistaa testata jahka seuraavan kerran suolaisen piirakan kimppuun käyn. Leivonnaisen.
    Pahus kun en huomannu ajoissa.

    VastaaPoista
  2. Joo, suolaisille leivonnaisille tämä käy. Makeille voi olla vähän liian tymäkkä, kun on niin rukiinen.

    VastaaPoista
  3. Miten pakastitte nuo taikinat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain sellaisenaan pakastepussiin, vaikka se hiukan sotkuista onkin ollut taikinan tahmaisuuden takia. Hyvin on toiminut - ollaan jo pari taikinapohjaa otettu pakastimesta ja väännetty piirakoiksi :-)

      Poista