maanantai 8. heinäkuuta 2024

Puukaupoilla

Gingko biloba - neidonhiuspuu

Viime kesän lopulla osui Pirilässä silmään 13 euron gingko, mutta kesä oli jo sen verran lopuillaan, etten raaskinut sitä kesäkukaksi enää ostaa. Tänä vuonna päätin olla ajoissa ja sain kuin sainkin gingkoni, vaikkei niitä ollut enää kuin 3 kpl jäljellä. Tuskin saan gingkoa talvetettua, mutta onpahan kesän ilonamme huikean kauniine lehtineen.

Pirilästä on kehkeytynyt meikäläisen vakituinen puukauppa, sillä viime vuonna ostin sieltä 9,90 €:n kynäjalavan, ja tänä vuonna gingkon kylkeen liimautui hopeapoppeli, vaikka tiedän kyllä millainen riesa poppeli koiraperheessä osaa olla. Keväällä sen tahmaiset silmukuoret tarttuu tassuihin tiukasti kiinni, eivätkä lähde ilman Fiskarsia. Mutta kun ei tämäkään maksanut kuin sen 9,90 €, ja alapihalla oli ärsyttävä aukko lehvästössä just meidän kesäkeittiön ja naapurin saunan välillä, joten ostin poppelin aukkoa täyttämään. Samalla silmät osui 9,90 €:n metsäsaarneen, joka oli kerrassaan hurmaava. Autoon vaan ei enempää mahtunut. No, ensi kerralla sitten.

Hopeapoppeli

Toki Pirilässä saa olla tarkkana, etenkin tällainen talvetustilaton, sillä siellä on myös ihanuuksia (niverävaahtera, tulppaanipuu...), jotka ei näillä leveyksillä pärjää. Ihana siellä on puuhullun silti kulkea ja fiilistellä tarjoomuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti