Toinen vastaan tullut sesonkiherkku oli korvasieni, jota yllätykseksi kasvoi lähimetsässä useampi kuin 2 (= 7). Tosin kun poiminta-aika lähestyi, joku oli ehtinyt 5 niistä jo poimia, mutta meillekin jäi ne vakituiset 2. Perinteinen kerma-sipulimuhennos ei kiinnostanut, joten ruvettiin makustelemaan mikä sopisi korvasienen kanssa. Päädyttiin roquefortiin. Paistoin keitetyt sienet voissa ja heitin nökäreen roquefortia pannulle mukaan. Ihan toistettava kokeilu, joskin hitusen vähemmällä homejuustolla.
Parsakin on viimein sesongissa, joskin meidän juurakot on vielä niin nuoria, ettei kaikkia intohimoja voi niiden parissa toteuttaa. Muutama päätyi aamiaislautaselle uppomunan kanssa kuninkaallisena hääaamuna ja muutama toki ohimennen sellaisenaan raakana matkaevääksi.
Samaisena aamuna oli Tampereen kauppahalliin tullut sesongin ensimmäiset, kotimaiset villilohet, joista yksi iso lötkö napattiin mukaan ja siitä osa nautittiin grillinyytteinä oman pihan mitzunan, sinapin ja ruohosipulin kera. Tilli ja retiisi (samoin kuin voi ja valkoviini) olivat vielä kaupan kamaa.
Kotipuutarha-lehdessä oli innostava artikkeli
Seuraava sesonki odottaakin sitten kasvimaalla. Kovin on epätasaista meininki sielläkin kuivien päivien ja kylmien öiden takia. Leguumit tuntuvat pärjäävän parhaiten, mistä olen hyvin tyytyväinen. Pölyttäjien puute kylläkin kylmää sydäntä. Ikinä ei ole herukkapensaissa ollut näin hiljaista, eikä kriikunan, kirsikoiden eikä omenapuiden tuntumassa näy elämää. Kirppoja ja hyttysiä kyllä löytyy, mutta ei kimalaisia eikä kukkakärpäsiä.
Kolme surkeaa kesää ja viime vuoden märkyys ja kylmyys on aiheuttanut tuhoa myös kasveissa. Kolmesta koivusta on latva kuollut, selja ja hopeapaju on vain yläosistaan hengissä ja yksi mongolianvaahtera vetelee viimeisiään. Heidetkin näyttävät ränsistyneiltä. Uudelle moottorisahalle on siis käyttöä :-(
Samaa mieltä kanssasi noista villiyrteistä. Nokkosta ja horsmaa meillä käytetään, mutta salaatteihin en juuri mitään villiyrttejä kerää. Ne ovat nahkeita lötköjä salaatin seassa. Eivätkä minun mielestäni mitenkään erikoisen makuisia. Joskus olen siankärsämöä käyttänyt kalan maustamiseen ja se on ihan jees!
VastaaPoistaNahkea lötkö on oikein kuvaava termi :-D Enkä minäkään ole niistä makua löytänyt - vesiheinä maistuu pelkästään vedeltä ja heinältä.
PoistaSiankärsämöä voisikin kokeilla, kun siinä varmasti on makua. Kiitos vinkistä!