keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Viikkokatsaus

Henkilö on kesälomalla! Tämmöistä ei ole tapahtunut sitten kesän 2015 (työttömyys ei ole lomaa, vaan jäytävää ahdistusta 24/7). Koska lomapäiviä on vain kourallinen, täytyi ajankohta valita tarkkaan, jotta saa tehokasta peliaikaa puutarhassa. Vaihtoehtoina oli toukokuun eka tai toka viikko, ja onneksi parempi puolisko (joka on talvilomalla) ehdotti tätä viikkoa, sillä viime viikolla oli vielä kylmää ja hanki.

Kesälomalla tehdään tietysti kaikkea K:lla alkavaa. Ensin tyhjennettiin kompostit, sitten kylvettiin kasvimaat, käytiin kampaajalla (todella järkevää leikata kesällä lyhyt polkka: tukka on koko ajan naamalla :-/ ) ja kasattiin kesän grillauksia varten koivuklapikuorma liiteriin. Kakkakaivomieskin piipahti, minkä jälkeen paettiin kasvihuoneeseen odööriä pakoon. Seuraavana on vuorossa kaatopaikkakeikka, kun henkilö meni talvella uusimaan sängyn ja sohvan.

Kasvimailla pukkaa jo kivasti talvivalkosipulia. Herbaario kiitti paksusta havu- ja hankipeitteestä ja kasvattaa nyt muhkeita ruohosipuliturppaita. Salvia säilyi talven yli hengissä ja jopa Lidlistä vuosi sitten keväällä ostettu minttu näytti elon merkkejä.

Kasvihuoneessa on järjetön ruuhka. Oli tullut esikasvatettua melkoinen määrä taimia ja niitä piti nyt siirtää isompiin potteihin. Melkein poru pääsi, kun katsoi sitä taimimäärää. Tomaatit, chilit ja paprikat päätyivät eilen loppusijoituspaikoilleen. Taimet ovat kyllä melkoisen surkeita, mutta eiköhän ne kohta tuosta tokene ja rotevoidu. Kurpitsat on jo kertaalleen potitettu isompiin astioihin, mutta kohta ne saa donkata ämpäreihin - jos ne ämpärit vain mahtuisivat johonkin. Yö"lämpö"tilat ovat vielä niin alhaiset, ettei kurpitsaa uskalla ulos jättää.

Lautaselle ei tuolta vielä päädy mitään, mutta kohtapuoliin mitzuna alkaa olla poimittavan kokoista, ja raab tehnee pieniä, parsakaalimaisia kukintojaan viikon sisään. Kukkapenkissä karhunlaukka jatkaa leviämistään, joten siitä voi kohta nipsiä keittoainekset. Parempi puolisko odottaa nokkosten kasvua, jotta saa tehtyä nokkosleipää.

Koko lomaviikko ollaan oltu ulkoruokinnassa, ja loman lopuksi luvataan jo bikinikelejä. Ei yhtään hullumpaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti