tiistai 30. lokakuuta 2018

Maut 2019: osa I

Koska esikasvatuksen alkuun on enää 2 kuukautta (alun perin luulin, että 2,5 kk, mutta Fataliin jamppa sanoi, että chilit on pantava multiin jo vuodenvaihteessa), täytyi ottaa ostoslista esille ja alkaa browsata siemensivuja. Normaaleissa ostospaikoissani oli jotenkin ei-innostava chilivalikoima, joten päädyin viimein tsekkaamaan Fataliin, jossa olen joskus piipahtanutkin, mutta pyörtynyt huimasta valikoimasta. Onneksi valikkoon oli laitettu kategoriat myös tulisuuden mukaan, joten nössönä suunnistin heti Mildiin.

Sieltä tarttui mukaan Pink habanero, eikä pelkästään pinkkiyden vuoksi, vaan sen makua kehuttiin hyväksi ja voimakkaaksi ja melko tulettomaksi. Toinen ostoskoriin lähtijä oli Chocolate bell, ruskea peruspaprika, jota mainostettiin yhdeksi parhaimmista. Olenkin halunnut kokeilla ruskeaa paprikaa, joten toivottavasti se on hyvä. Violetti versio kun oli niin iso pettymys.

Uskaltauduin myös Medium-osastolle ja nappasin sieltä Aji Fantasyn, kun muistelen sitä joskus kehutun erinomaiseksi. Tein myös harharetken tomaatteihin, ja siellähän oli kovin eksoottinen valikoima. Suhtaudun erikoistomskuihin hyvin skeptisesti, kun kokemus on osoittanut, että korean ulkokuoren alla on kovin usein mautonta jauhomössöä, mutta ostin pussillisen Taiwan goddessia, kun onhan tuo nimi melko lupaava. Ja aina pitää kokeilla jotain uutta.

Fataliilta sai erinomaista palvelua, ja toimituskin lähti saman tien kohti Kangasalaa. Kaupan päälle oli kirjekuoreen piilotettu Aji Norteno ja Cumari Alongado, kumpikin sieltä lämpimämmästä päästä, mutta toki laitetaan ne kokeiluun ens kesänä. Luigi della Casa kun toleroi kovempaa hiittiä kuin vaimonsa.

Ihmeen hyvin tästä pienestä paketista pääsi fiilikseen ja teki jo mieli tuoda esikasvatusvermeet jouluvalojen sijaan varastosta. No, 2 kk on hurauksessa ohi :-)

4 kommenttia:

 1. Minulla on ollut joskus tuo Pink Habanero. Ostin sen taimena Chilifesteiltä. Ei ollut kovin tulinen, mikä oli vaan hyvä! Täytyisiköhän itsekin tilata jotain? Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemus Pinkistä. Mietinkin, että kuinkahan tulinen on Fataliin mielestä mieto :-D

   Poista
 2. Minä en enää muita chileja kasvatakaan kuin tuolta hankittuja. Ja vaikka satoa ei aina kamalasti tulekaan, ei se ole siemenien vika. Ensi vuonna en aio laittaa tomaatteja kasvamaan ollenkaan, tai korkeintaan muutaman sun goldin. Jos tänä kesänä ei satoa tullut paljoa, niin ei kai koskaan., pidän ainakin yhden välivuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fataliilta sai kyllä niin hyvää palvelua, että mielellään sieltä tilaa uudemmankin kerran.

   Poista