tiistai 17. marraskuuta 2015

Kasvihuone 3.0: sisustusta

Ihan vielä ei voi kirmata Ikeaan ostamaan kasvariin sisuskaluja (tuonne tarvii esikasvatushyllykön, yrttihyllykön, pari tuolia ja pöydän, jonka ääressä nauttia teetä myyrän ja punarinnan kanssa), mutta sen verran jo sisustettiin, että nostettiin tuo järeä, ydintuhonkin kestävä mullipöytä (hämäläisten erittäin ärsyttävä tapa kaksoiskonsonantittaa: pelti = pelli, lampi = lammi, aaaarghhh. Mullipöytä on siis multaamista, eli potitusta varten.) kasvihuoneen sisälle, koska sen taiteileminen kasvarin ovesta olisi ollut hankalampaa.

Olisi toki ollut kiva maalata pöytä ensiksi, jotta uudessa kasvihuoneessa kaikki olisi hienoa ja kiiltävää, mutta sää on aivan liian kostea ja kylmä moiselle, ja joka tapauksessa pöytä olisi ollut yhtä multainen jo huhtikuussa. Toivottavasti ainakin.

Lattia saatiin laatoitettua, tosin pieni, kymmensenttinen raita menee nykertämiseksi, kun ei ainakaan pikagoogletuksella löytynyt siihen sopivaa laattaa. Urheasti raksavastaava lupasi testata perintötimanttilaikkaansa ylijääneisiin betonilaattoihin. Kuulostaa miehekkäältä rupeamalta.

Seuraavaksi täytyisi alkaa kasata varsinaista kasvaria. Töiden jälkeen sitä ei pysty enää tekemään, kun on aivan liian pimeää yrittää tehdä tarkkuustyötä ruuvien kanssa, joten homma jää viikonloppuun. Toisaalta, jos on kovin tuulista, ei voi kasvihuonetta puolitiehenkään jättää, koska sitten saadaan (taas) keräillä pleksejä naapurin tontilta. Voi siis olla, että kasvarin kokoaminen jää keväälle. Ehdoton deadline on 15.4.2016, koska silloin alkaa kaalien ja kurpitsojen esikasvatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti