maanantai 2. marraskuuta 2015

Kasvihuone 3.0: pohja saavutettu

Lähes 3000 kg hiekkaa lapioitu ja 40 kappaletta 12-kiloisia harkkoja siirretty paikasta A paikkaan B ja C. Raksavastaava hakee kohta vielä 30 harkkoa lisää, ja Byggmaxin sedän pitäisi tänään tuoda pihalle toistasataa 9-kiloista betonilaattaa. Ei siis ole tarvetta käydä salilla.

Kun halvalla sai, tilasin kasvihuoneeseen metalliperustuksen, kun ajattelin sen helpottavan kasvarin kokoamista. Mutta mitä vielä! Tuommoinen notkuva turhake, jonka kokoamiseen turaantui viikko, kun paketista puuttui ruuvit. Preecon asiakaspalvelu oli kerrassaan loistavaa ja sain ruuvit mutinoitta ja yllättävän nopeasti (no, ne tulivatkin Saksasta ja kuriirin kautta, eikä Postin...). Onpahan tuo kehikko nyt hyvänä muottina harkkoperustukselle.

Harkkoja tulee pari kerrosta ja niiden päälle vielä tuo metallihärpäke. Uusi kasvari on aiempaa huomattavasti matalampi seinäkorkeudeltaan, joten ihan maanpintaan sitä ei voi laittaa, kun sitten ei puutarhuri mahdu sisälle. Eikä tomaatit.

Aiemmassa kasvarissa oli hiekkalattia, mutta nyt saan laattalattian. Mietittiin myös pohjan valamista, mutta savimaa ja routa olisivat sen varmasti pistäneet säpäleiksi. Kaikkinensa perustukset tulevat kalliimmaksi kuin itse kasvihuone, mutta kasvihuone oli niin törkeän halpa, ettei kukkaron pohja ihan vielä häämötä.

Sunnuntaina katselin raksavastavaa, joka niin ahkerasti mittaili harkkoja, ja ajattelin, että awww, siinä se kokoaa vaimon 50-vuotislahjaa... Kunnes tajusin että vaimo = minä. Viiskymppisiin on tosin vielä moooonta vuotta - hämäläisen miehen kanssa on aloitettava puuhat ajoissa.

2 kommenttia: