maanantai 11. huhtikuuta 2016

Puutarhuri pottumarkkinoilla

Varma kevään merkki: multasäkkejä pitkin pihaa
Koska lauantai oli niin kalsea, ettei voinut kuvitellakaan kasaavansa uutta kasvihuonetta, lähdettiin hakemaan kevät kaupasta. Siemenperunoita (niitä iänikuisia lajikkeita) oli alkanut näkyä jo kaupoissa, joten oletin, että niitä on myös Kodin Terrassa. Suuntasimme sinne, koska siellä lajikkeita ja säkkikokoja riittää. Harmiksemme olimmekin myöhässä, sillä mielenkiintoisin lajike (jonka nimeä en tietenkään enää muista) oli jo loppu. Suurin osa valikoimasta oli yleis- tai jauhoperunaa, joten kaipaamani salaattiperuna jäi hankkimatta. Chef halusi punaista Mozartia, joka on kuulemma hyvä uuniperuna. Toiseksi lajikkeeksi nappasimme Colombian, satoisan yleisperunan. Kauppilasta pitäisi vielä tulla Ariellea, ja Hyötykasviyhdistykseltä hankin pussillisen Mayan twilightia, joka on ihan ylivoimainen frittiperuna. Sitten pitäisi vielä keksiä, mihin ne mahtuvat...

Osa vanhoista kasvimaista on taas tulossa tiensä päähän, kun niiden laidat alkavat lahota, joten otimme seuraavaksi osoitteeksi Bilteman, joka mainosti kasvilavoja ei-niin-kukkaroa-kirpaisevalla hinnalla 9,99€. Olin suhteellisen varma, että lavat on sieltä jo viety käsistä, mutta fiksu kauppias oli hommannut niitä röykkiöittäin. Mukaan lähti 6.

Sitten vielä K-rautaan hakemaan kehuttua spraymaalia, jolla aion tuunata pihan kukkaruukut.

Eilen laitoin ensimmäisen perunan ämpäriin kasvamaan ja tänään aion kylvää kukkia, jahka tuo pakkanen hellittää. Huomenna voisi keskittyä kaalikasvien esikasvattamiseen. Jotenkin sitä on huhtikuussa aina vähän kohmeisen pöllämystynyt, eikä osaa alkaa ajatella puutarhajuttuja, vaikka niiden perään on hingunnut koko talven. Pakko tsekata omasta blogista, mitä tähän aikaan oikein tehdään.

Linnuilla sen sijaan ei ole kohmeisuudesta tietoakaan. Huhtikuun aamut ovat mielettömän hienoja, kun makuuhuoneeseen asti kuuluu tirppojen konsertti. Rastaat ja järripeipot pitävät suorastaan meteliä. Tänä aamuna ensiesiintymisensä tekivät fasaani ja kaakkuri. Huikeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti