maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kasvihuone 3.0: kiinalainen palapeli

Hitusen kun lapion kanssa heilui uuden kasvihuoneen perustuksilla, sai lumet sulamaan sen verran, että päästiin aloittamaan kasvihuoneen kokoaminen. Kokoamisohjeet (pelkkiä viivoja ja numerosarjoja) ja n. miljoona eri osasta nähtyäni olin valmis juoksemaan kirkuen karkuun, mutta onneksi raksavastaavan avaruudellinen ajattelu ei rajoitu pelkästään Ursan sivuihin, joten tyynen rauhallisesti jamppa luki ohjeet ja alkoi ruuvata osasia paikoilleen. Sivuraudat ja katon harja saatiin koottua, mutta loput osat jäivät odottamaan sään lämpiämistä, sillä muttereita on hankala pyöritellä paikoilleen kohmeisin sormin.

Perustukset olivat pysyneet yllättävän hyvin kasassa talven aikana. Vielä ei routavaurioita näy. Laasti ei tykännyt lokakuun keleistä, joten sitä on hilseillyt pois, mutta kaipa nuo harkot kasassa pysyvät. On niillä hyvä raudoitus ainakin tukenaan.

Tälle viikolle on luvattu kurjaa keliä, mutta toivottavasti viikonloppuna lämpenee ja päästään jatkamaan rakentamista. Viimeistään kuun puolivälissä kasvihuoneen soisi olevan valmis, sillä edessä on vielä aikamoinen esikasvatusurakka, ja tomaattienkin olisi hyvä kohta päästä kasvihuoneeseen päivähoitoon, jotta rotevoituvat ja saavat kunnon värin. Ja tokihan pitää pian mennä Ikeaan ostamaan tuonne hieno kalustus!

Plan B:nä on vanha kasvihuone vielä pihassa, joten käytän sitten sitä esikasvatukseen jos ei tuota uutta saada ajoissa koottua. Vanha kasvihuone tosin on nurmikolla, mikä lisää tuholaisten riskiä huomattavasti.

2 kommenttia:

  1. Huh, miten hieno kasvihuone tuosta tulee!
    Ilman raksavastaavia saattaisimme kasvattaa tomaatteja kuplamuoviteltassa :D

    VastaaPoista
  2. Totta, kuplamuoviteltta voisi ehkä olla meikäläisen hahmotuskyvyllä toteutettavissa :-D

    VastaaPoista