keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Mainettaan parempi

"Tammikuu on vuoden ikävin kuukausi", kuului paremman puoliskon kollegan suusta. Tai ei hän käyttänyt määrettä "ikävin", mutta hieno nainen ei voi toistaa niin vulgääriä termiä. Parempi puolisko, sattuneesta syystä, näki tammikuun toisin: ei voi olla huono kuukausi, jos silloin alkaa esikasvatus.

No onhan tammikuu toki järkyttävän pitkä ja järkyttävän kylmä, mutta jotenkin vain kaiken tämän pakkasen ja viiman keskellä tulee kevätfiilis. Kauppalappuun saa jo kirjoittaa "multa", loppiaisena laitetaan jouluvermeet pois, siitä viikon päästä alkaa chilien ja paprikoiden esikasvatus, ja kuun puolivälin jälkeen ainakin koiranulkoiluttajat huomaavat päivän pidenneen jo muutamalla minuutilla. Sitten onkin enää vain 3 kuukautta pihatöiden alkuun.

Lisälohtua kylmyyteen tuo uunituoreet siemenluettelot, ja kauppojen alati aikaistuvat sesongit alkavat olla viimein siinä vaiheessa, että älyävät tuoda siemenvalikoimansa myyntiin tammikuussa, jolloin jo täytyy aloittaa joidenkin kasvien esikasvatus (ens vuonna siemenet varmaan tulee joulumyyntiin...).

Parempi puolisko kysyi, mitä rouva haluaisi tehdä loppiaisviikonloppuna. Vastaus "hankkia multaa ja tulppaaneja" kuulosti kuulemma erittäin hyvältä. Maljakotkin vapautuvat jouluvalopidikkeiden hommasta juuri sopivasti.

Aurinko suorastaan paahtaa jo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti