perjantai 12. tammikuuta 2018

Capsicumit 2018

Parempi puolisko toi kauppareissultaan multaa, ja loppukesän alennusmyynneistä oli jäljellä 3 litraa vermikuliittia. Sitten vain lämpömatto lämpiämään, merkkaustikut esille, ja vuoden 2018 esikasvatus käyntiin.

Yllätykseksi paprika- ja chilipusseja oli kokonaista 8 kpl, mutta tarkempi syyni osoitti, että osassa vanhoista pusseista oli vain muutama siemen jäljellä, eikä uusissakaan siemeniä liiemmälti ollut. Sinänsä hyvä, että siemenfirmat ovat tajunneet, ettei niitä siemeniä tarvi järjettömiä määriä pussiin tunkea, jotta on mahdollista kokeilla monia eri lajikkeita ilman että siemenet ehtivät vanhentua, mutta olisivat firmat kyllä voineet hintojakin pudottaa. Nyt saa samalla hinnalla about kolmanneksen siitä määrästä siemeniä, mitä aiemmin.

Chileistä oli jäljellä 3 kpl Espeletteä ja saman verran Joe's longia. Marconi purplea oli 4 kpl, ja lisäksi multiin sukelsi tämän vuoden uutuuskokeilu Pimientos de padron. Chilin siemenissä kävi sellainen kato, että piti saman tien alkaa täyttää ostoslistaa vuodelle 2019.

Paprikoista vanhaa ja suht hyvää Bullhorn mixiä oli vielä jäljellä. Osan laitoin esikasvuun, mutta loput vapautan toukokuussa luontoon. On jo aika kokeilla jotain sykähdyttävämpää; esimerkiksi violettia Oda-paprikaa, jos sitä jostain löytyisi. California [sic] wonderia olisi ollut riittävästi vaikka pienelle armeijalle, mutta koska se ei ehdi kunnolla kypsyä Suomen kasvukaudessa, kylvin siitäkin vain muutaman ja laitoin loput luontokasaan. Gourmet'n satoa sen sijaan jo odotan. Se kypsyy aikaisin ja on mukavan makea. Koska Thompson & Morganilla ei ollut Snackbite orangea, ostin Lunchbox-värimixin, jossa oli turkasen vähän (= 5 kpl) siemeniä. Lopputuloksena pitäisi olla sekä punaisia että keltaisia minipaprikoita, mutta katsotaan ehtivätkö kypsyä kesän aikana.

Yöllä näin unta, että ostin Lappalainen-, Suomalainen- (varmaankin Juha Hurmeen Niemi vaikutti) ja Musa- (varmaankin Eppu Normaali -dokumentti vaikutti) nimisiä siemenperunoita. Parin kuukauden päästä pääsee jo niitäkin etsimään. Täytyy pitää nimet mielessä, kun näyttivät unessa niin hyviltä :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti