sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Maut 2019: osa III

Jos ihmisen silmiin osuu mukulakirveli, täytyy sitä päästä testaamaan, ja niin lähti syksyn kolmas siementilaus. Mukulakirveli maistuu kuulemma pähkinäiseltä ja on erityisen hyvä keitettynä ja voin kanssa syötynä. Harmikseni etukäteen ei kerrottu, että siemenet tarvitsevat kylmäkäsittelyn, joten olen skeptinen sen suhteen tuleeko tuon kasvattamisesta yhtään mitään, mutta täytyy yrittää.

Exotic gardenilla oli hyvä siemenvalikoima; löysin Iznik-minikurkun, jota olen jonkin aikaa etsiskellyt, kun sen makua on kehuttu. Nappasin myös mukaan normikurkun Max, sillä kesällä tuli kasvatettua sen verran kurkkuja, että siemenet olivat käyneet vähiin (tässä kohden kiitokset Marketalle kurkkurelishin ohjeesta. Siihen sai spämmättyä ison kasan kurkkuja ja on todella hyvää!).

Itämaisista vihreistä valkkasin mitzunan Kyona, joka on nopeakasvuinen ja kasvattaa kapeahkoja lehtiä, sekä sinapin Green in snow, kun se kuulemma kestää pakkasta ja säilyy rapsakkana pitkälle talveen. Tosin meillä on kasvimaille pesiytynyt kettu, joka tykkää käydä kaivelemassa kuoppia keskelle kasvilaatikoita, joten voi olla, että sinappi päätyy ens talvena parempiin suihin, jollei kettu opi tavoille.

Oranssi minipaprika oli ostoslistalla, ja päädyin lajikkeeseen Hamik. Harmikseni tilauksen mukana tulikin Takila, kun Hamik oli kuulemma loppunut (vaikka edelleen se siellä nettisivulla keikkuu >:-/ ). Tämä oli jo toinen kerta, kun en tuolta saakaan tilaamaani - edellisellä kerralla tosin en saanut edes korvaavaa tuotetta, vaan pelkän kehotuksen antaa tilinumero, jotta saan rahat takaisin. Ei kauheasti herätä luottamusta moinen. Lisäksi tilauksen tuleminen kesti yli kuukauden. Olin jo laittamassa kyselyä, mihin tilaus on joutunut, kun se viimein saapui.

Parin viikon päästä käännytään taas valoa kohti! Vajaa kuukausi enää esikasvatukseen!

2 kommenttia:

  1. Apua! Minä en ole edes miettinyt vielä esikasvatuksia ja siementilauksia miettinyt. Hyvä kun ollaan selvitty edellisestäkään kasvukaudesta! ='O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä iässä esikasvatuskausi yllättää puutarhurin joka vuosi :-D

      Poista