tiistai 28. syyskuuta 2021

Kroatialainen kasvukausi

 

Näin sitä kohtaa ennakkoluulonsa: sähköpostiin oli ilmestynyt viesti Tatjanalta ja hetihän sitä mietti, mitä spämmiä tämä on. No, ei ollut spämmiä, vaan viesti Croatian seedsiltä, että tilaus on lähtenyt matkaan. Vajaassa viikossa siemenet saapuivat Kangasalle ja vieläpä kirjattuna kirjeenä. Tilaukseen päätyivät tomaatit Irish liqueur ja Zapotec ananas ribbed, paprika Siberian bonus (eikö kaikki, minkä nimessä on Siperia, kasva oletetusti hyvin myös Suomessa?), salkopapu Red noodle ja heräteostoksena munakoiso Wild boar, kun ajattelin, että kasvivalon alla voisi jälleen kerran kokeilla munakoison kasvattamista.

Siemenet vaikuttavat hyvälaatuisilta. Katsotaan muutaman kuukauden kuluttua, miten ne lähtevät itämään.

Kyllä sitä taas mietti, miten tämä harrastus saa maailman näyttämään pieneltä, kun siemeniä ja tarvikkeita voi tilata matkojen päästä (paitsi ei Britanniasta. Brexitelkööt siellä ihan keskenään). Kaiken maailman jänniä lajikkeita on saatavilla vain yhden klikkauksen päässä. Toki hiilijalanjälki ja suosi suomalaista jne. mutta elämä (ja kasvukausi) on aivan liian lyhyt samoissa lajikkeissa pitäytymiseen ja kai sitä yhden siemenkirjeen päästöt kompensoi kasvattamalla niistä siemenistä ruokaa?

Eikä se suosi suomalaista aina tee onnelliseksi. Kolmas kerta, kun tilaan kukkasipuleita Exotic gardenista ja kolmas kerta, kun niillä ei olekaan kaikkea, mitä olen tilannut. Tällä kertaa uudet omistajat sentään laittoivat korvaukseksi ilmaissipuleita ja lupasivat palauttaa rahat automaattisesti. Edellisillä kerroilla ei saanut mitään korvausta ja rahojakin täytyi kinuta takaisin erillisellä hakemuksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti