Dear Eki, mitä tehdä, kun puoliso hurahtaa hävikkiin? Terv. nimim. Epätietoinen -68
Näin siinä käy, kun parempi puolisko tykkää käydä toimistolla (kunnes niille julistettiin taas etätyöt ens vuoden puolelle asti). Hän nimittäin hoitaa matkan varrella myös kauppa-asiat ja käy ensimmäisenä reidaamassa kauppojen hävikkihyllyt (siinä on kieltämättä jotain samaa kuin sienestyksessä: löytämisen into). Niinpä tuliaisina on ties mitä fantasiakamaa mascarponesta sinihomejuustomuruun, ja tokihan hävikki on saman tien hyödynnettävä. Aamiaispöytään on ilmestynyt leikkelemakkaroita, joita meillä ei ole syöty vuosikausiin, ja niitä on myös pakastin pullollaan.
Useimmiten hävikkiin menee marketeissa luomuruokaa ja ulkokanojen munia, mikä meille on toki plussaa, mutta isommassa kuvassa todella sääli. Hävikki on saanut myös silmät avautumaan sille, miten jumalattomasti kaupassa on ruokaa. Tarviiko niitä kaikkia olla tarjolla ihan oikeasti? Leikkelemakkaroita on satoja erilaisia, samoin kaiken maailman juustoja. Pakostikin niitä menee hävikkiin.
Kauppiaat saisivat myös laittaa hävikkiruuan oikeasti alennukseen. Jos lounassalaatti on menossa huomenna huonoksi, niin -30% on aika mitätön alennus, saati sitten, jos viimeinen käyttöpäivä/parasta ennen on tänään. Lidlissä ovat fiksuja ja laittavat kamat ajoissa hävikkihyllyyn, jolloin se -30% on ihan OK.
Tokihan ruoka on syötävää vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeen, mutta siltikin vähän ilkeää ostaa vanhentuvaa ruokaa mitättömällä alennuksella. Ja joskus se parasta ennenkin on vähän kiikun kaakun: hamstrattiin Prismasta Paijan teurastamon hevosenlihaa, kun kilohinta oli muutenkin ihan peanuts, saati sitten -30%:ssa. Leikattiin lihasta pihvejä ja laitettiin osa pakkaseen, mutta kyllä joissakin palasissa oli jo sellainen haju, ettei viitsinyt edes koirille antaa. No, päätyipä ainakin kotikompostiin ja siitä maanparannukseen se heppa.
Kuten kuvasta näkyy, Cream fantasy talvehtii :-0 Kaksi yksilöä laitoin talvetukseen Merjan ohjeella, mutta toinen, jonka luulin selviävän paremmin, kuolla kupsahti alkumetreillä. Kuvan yksilö oli nujertua valtavaan kirvainvaasioon, mutta sumutin sen Sprutzitilla, jolloin kirvat kaikkosivat ja lehdet alkoivat taas kasvaa.
Ai niin, se hävikkisinihomejuustomuru tuli kuin tilauksesta: sisko sai diilattua Hämeen Sanomien ruokasivuilta Kaikki äitini -Nannan sinihomejuustokakun ohjeen :-)
On meille uusiakin chilejä tulossa |
Ite kun oon työurani tehnyt noita ruokia, mitä sitten kaupoista menee hävikkiin, niin voin kertoa, että välillä on kyllä tuntunut tosi pahalta.
VastaaPoistaVarmasti :-( Kamala määrä työtä ja raaka-ainetta menee ihan hukkaan.
PoistaMeillä on käynyt tahaton hävikki viime aikoina kun puoliso (ja kyllä minäkin) on tuonut kaupasta valmiiksi vanhoja ruoka-aineksia, vahingossa tietenkin. Useammasta kaupasta ja eri aikoina. Ei siis mitään parin päivän vanhoja, vaan ihan reteästi jo vanhentunutta ruokaa joka on ollut (isojen) kauppojen hyllyillä normaaliin hintaan. Lahjakortteja ollaan saatu useampikin, mutta kovin nihkeästi isot kaupat niitä antavat ottaen huomioon sen vaivan ja harmituksen mitä ovat aiheuttaneet.
VastaaPoistaTuo -30 % on naurettava alennus tosiaan ruuasta joka menee vanhaksi samana tai seuraavana päivänä!
Ollaan kans ihmetelty, eikä nykyaikana kauppoihin saada järjestelmää, joka automaattisesti hälyttäisi vanhentuvista ruuista. Ennen vanhaan oli tietyt kaupat, joissa aina täytyi muistaa katsoa päiväykset, mutta nykyään joka kaupassa tuntuu olevan vanhaa ruokaa hyllyissä.
Poista