keskiviikko 7. toukokuuta 2025

Kiinankaalta, fetaa ja hunajaa


Kevään grillikauden jatkumolle ostettu kiinankaali jämähti jääkaappiin, kun lämpötila painui alle viiden asteen. Kätevä emäntä näpytteli Googleen "kiinankaali feta", kun jääkaapissa sattui myös olemaan Lidlin yllättävän hyvää (= maistuu muultakin kuin suolalta) ja avattunakin yllättävän kauan jääkaapissa kestävää fetaa. Google heitti vastaukseksi Maaseudun tulevaisuuden Fetakaali uunissa.

Lohkoin kaalin neljään osaan ja sovelsin reseptiä hieman. Sulatin n. 50 g voita kattilassa, hölväsin siihen reilun ruokalusikallisen hunajaa ja maustoin mustapippurilla (fetassa ja voissa on ihan tarpeeksi suolaa, joten en lisännyt sitä enempää). Kaalien päälle ripottelin kypsiä belugalinssejä, silputtua suolasitruunaa ja fetaa, ja lorotin voisulan niiden päälle. Uunissa olivat 180 C:ssä 25 minuuttia.

Olipa kerrassaan maukas ruoka! Oikein miellyttävä ja mausteinen makumaailma. Parempi puolisko rupesi siinä heti korvaamaan fetan vuohenjuustolla ja päätyi lopulta visioimaan piirakan, jonka pohjalla harissaa ja päällä vuohenjuustoa, suolasitruunaa, saksanpähkinää ja hunajaa. Sitä odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoinen ohje! Tuo suolasitruuna on uusi juttu mulle, samoin nuo linssit! Sopisi juhannusaaton ruuaksi varmaan. Kivaa lukea näitä kokkailujakin! Myös Repolainen reissaa ja räpeltää -blogissa on kaikkia kivoja ruokia muun ohella. Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogivinkistä, käynpäs lukemassa Repolaista myös :-)

      Poista