keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ei ole vielä parsakausi!

Että parsaihmistä nyppii, kun roudan aikaan ruvetaan hehkuttamaan "tuoreita" parsoja ja parsakauden alkamista. Ravintoloissa on parsaviikkoja, ja blogeissa annetaan parsareseptejä. Haloo! Maa on vielä jäässä, eikä Gijnlimistä tai Herkolimistä näy pihahdustakaan (kuva todisteena)! Ei saa herättää toisten parsahimoa, kun oikeasti tuoreen parsan saamiseen menee vielä melkein 2 kuukautta.

Kaupoissa ja ravintoloissa tarjottava "parsa" ei ole mitään sukua tuoreelle, vastapoimitulle parsalle, joka on niin maukasta, makeaa, mehevää, pähkinäistä ja mureaa, että sen voi pureskella ihan sellaisenaan ja saada mahtavan makuelämyksen ilman puljaamista höyryttämisellä, voilla ja hollandaisella. Toisin kuin siitä marketin hervottomasta patukasta, joka on ties millä steroideilla kasvatettu järjettömän kokoiseksi ja mauttomaksi. En yhtään ihmettele ihmisiä, jotka eivät parsasta tykkää, jos  parsakokemukset tulevat pelkästään marketeista tai ravintoloista.

Sulaispa jo routa, jotta pääsisi jännittämään ensimmäisten parsatököjen työntymistä mullasta! Jep, tänä vuonna jäädään pelkän jännittämisen tasolle, sillä uusin parsapenkki on vasta vuoden vanha, eikä siitä saa satoa nyhtää ennen kevättä 2016.

7 kommenttia:

 1. En voisi olla enempää samaa mieltä! Kovatkin ja muissa asioissa ehdottomat "ruokahifistelijät" hehkuttavat kuinka on niin hienoa kun parsakausi on alkanut. Ei ole, ei. Parsakautta odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa asiassa olen puritaani, mutta parsan ja kalan tuoreudesta en tingi.

   Poista
  2. Sama täällä. Ja lisään vielä, että punajuuri on kaksi eri juuresta: se mikä valmistetaan suoraan maasta nostettuna, ja se jota syödään talvella.

   Poista
 2. Kyllä minä ainakin sen hollandaisen vaadin parsan kylkeen. Tässä tuli pari viikkoa sitten jo kertaalleen tuollaista ihan lähiparsaa nautittua. Kirpeää oli, mutta pidän kirpeästä. Lähiruokaa siten että samalta planeetalta oli kuitenkin, taisi olla Meksikosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän parsaa on kiva kokata eri tavoin, mutta minusta kaupan "parsojen" ja tuoreen parsan eroa kuvaa parhaiten se, että jälkimmäisen voi syödä vaikka sellaisenaan.

   Poista
 3. Kyllä minä ainakin sen hollandaisen vaadin parsan kylkeen. Tässä tuli pari viikkoa sitten jo kertaalleen tuollaista ihan lähiparsaa nautittua. Kirpeää oli, mutta pidän kirpeästä. Lähiruokaa siten että samalta planeetalta oli kuitenkin, taisi olla Meksikosta...

  VastaaPoista
 4. Kyllä minä ainakin sen hollandaisen vaadin parsan kylkeen. Tässä tuli pari viikkoa sitten jo kertaalleen tuollaista ihan lähiparsaa nautittua. Kirpeää oli, mutta pidän kirpeästä. Lähiruokaa siten että samalta planeetalta oli kuitenkin, taisi olla Meksikosta...

  VastaaPoista