tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulun hedelmäkakku

Joskus muinoin sain tämän ohjeen siskolta, ja näitä meillä tehdään joka joulu. Siispä parempi digitalisoida tämäkin siltä varalta, että paperiohje häviää. Taikinasta tulee 2 kakkua, ja taikinan vääntämiseen tarvitaan robustia yleiskonetta.

5 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, korintteja, karpaloita, kirsikkaa, aprikoosia, mistä nyt sattuu tykkäämään)
1 dl tummaa rommia
- sekoita keskenään ja anna maustua yön yli

5 kananmunaa
5 dl sokeria
- vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
500 g voita
- vatkaa
- lisää muna-sokerivaahtoon


8 dl jauhoja
200 g pähkinöitä
- sekoita keskenään
- lisää seokseen
- lisää rommissa uineet hedelmäpalat seokseen. Jos astian pohjalle on jäänyt rommia, kaada se mukaan
- kaada 2 vuokaan
- paista 150 C/1h 20 min
- anna maustua n. 4 päivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti