sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kevätsiivousta

Joulusiivon lomassa intouduin tekemään myös kevätsiivon ja kävin raa'alla kädellä siemenlaatikoston läpi. Aiemmin olen hellämielisesti säästänyt jokaisen siemenpussin ja melko kuuliaisesti kaikkea kylvänytkin, mutta nyt päätin, etten tuhlaa tilaa ja lyhyttä kasvukautta turhuuksiin.

Pihvitomaatti Cuore di bue sai lähteä, sillä vaikka se on hyvä ja satoisa, tahtoo siihen kertyä homekasvustoa. Ildi puolestaan oli niin mauton, etten halua sitä kasvihuoneeseen toista kertaa. Kaalikasveista armon sai vain kyssä-, parsa- ja savoijinkaali. Tavallinen keräkaali menee meillä toukkien hampaisiin ja kukkakaali puolestaan on hankala kasvatettava, kun se itse kukka pitää huolellisesti suojata auringolta, jottei se kuivu ja kellastu. Kaalinsiemeniä meillä on valtava määrä, sillä niitä tuppaa tulemaan useampi Kitchen gardenin välissä vuoden aikana, mutta näin kirppaisella pihalla kaalia on melkoisen mahdoton kasvattaa.

Nyt vain pitäisi keksiä mihin nuo siemenet laittaisi, kun en edelleenkään niitä roskiin pysty heittämään...

Loppukevennykseksi vielä kuva siitä, mihin meillä tänä aamuna herättiin. Metsäkauris oli toiveikkaasti kiertänyt päärynäpuut ja kriikunan, mutta ei onneksi ollut maistanut kumpaakaan. Yllättäen se oli myös hiippaillut rosvopaistikuopan tuntumassa, liekö aavistellen kohtaloaan, mikäli kajoaa rouvan hedelmäpuihin.

2 kommenttia:

  1. Kauris vaan kuoppaan ja sen kautta lautaselle. Kriikunoita söin tänä syksynä ensimmäisen kerran, hyviä olivat vaikkakin hyvin pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä keitän kriikunat hilloksi konjakin kera. Sopisi varmaan lisukkeeksi kauriille ;-)

      Poista