keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Puutarhurin kalenteri: joulukuu


Nyt vaaditaan puutarhurilta sitkeyttä. Enää muutama viikko synkkää ja ikävää, sitten on talvipäivänseisaus ohi ja päästään juhlimaan valoa! Siemenethän on jo tilattu ja lahjattomat listanneet pukille kaikkia ihania ja tuikitarpeellisia puutarhavermeitä. Samalla, kun lanttulaatikko muhii uunissa, voi keskittyä kertaamaan osaamistaan lukemalla puutarhakirjoja, koska keväällä ei kuitenkaan ehdi.

Kolme asiaa pitää muistaa: hyasinttipotit on hyviä taimipotteja, joten pese ne talteen ja tallenna myös hyasinttien sipulit keväällä istutettaviksi, niin saat nauttia niiden tuoksusta toistamiseen kesällä. Muista myös säännöllisesti tyhjentää pakastinta sadonkorjuusta. Eilen meille tuli kesä talven keskelle, kun nautittiin luomubroilerin lisukkeena omista tomaateista, paprikoista ja pavuista tehtyä ratatouillea. Hyvää!

Jos loppuvuosi on ollut suotuisa, kuten pari viimeistä vuotta, kannattaa tsekata kasvimaat. Meillä vielä kukoistavat (rikkaruohojen ohella) timjami, salvia, persilja, ilmasipuli, viinisuolaheinä ja kirveli. Jopa yksittäinen korianterinlehti sinnittelee terhakkaana, vaikka on jo kertaalleen saanut lunta niskaansa.

2 kommenttia:

  1. Hei Ulla! Olemme Aalto-yliopistossa tekemässä EU-rahoitteista tutkimusta kestävää kehitystä edistävistä tuoteinnovaatioista ja käyttäjien näkemyksistä niihin liittyen (lisätietoja tutkimuksesta löytyy osoitteesta http://www.euinnovate.com/en. Yksi tutkimuskohteistamme on Fiskarsin KitchenGarden-sisäpuutarha. Huomasin blogistasi, että olet käyttänyt kyseistä tuotetta. Olisitko ehtinyt osallistua lyhyeen haastatteluun liittyen kokemuksiisi tuotteesta? Jos olisit, niin otathan mahdollisimman pian yhteyttä minuun (hanna.laakso(a)aalto.fi)

    Olisimme todella kiitollisia avusta! Kiitos paljon jo etukäteen.
    Ystävällisin terveisin, Hanna Laakso (projektin graduntekijä)

    VastaaPoista