sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vaaleat mantelipiparit

Tyylikkäintä, mitä 70-luvulla Pohjanmaalla tiesin, oli häissä ja hautajaisissa tarjotut vaaleat piparit ja kuivatulla luumulla ja persiljalla koristellut kinkkuvoileivät. Se oli sitä aikaa, kun henkilö ei ollut vielä käynyt Demossa. Mutta hyviä nuo vaaleat piparit silti ovat.

200 g voita
1,5 dl sokeria
- sotkuta keskenään
1 keltuainen
-lisää seokseen
3 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
- sotkuta keskenään ja lisää voivaahtoon
- jos et halua, että keittiö raikaa seuraavana päivänä kirosanoista, muotoile taikina tangoksi ja anna jähmettyä yön yli kelmulla peitettynä. Leikkaa tangosta pyörylöitä ja paista 175 C/10 min. Jos nautit uusien kirosanojen innovoinnista, jähmetä taikina yhtenä möykkynä kelmulla peitettynä, yritä kaulia sitä ja leikata piparimuoteilla kuvioita ja paista 175 C/10 min. Taikina nimittäin murenee ja tarttuu.

Rakkaat kanssapuutarhurit, jaksetaan vielä vuoden synkin päivä, ja 23.12. käännetään nenät kohti valoa, esikasvatusta ja kevättä. Hyvää valon juhlaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti