tiistai 17. helmikuuta 2015

Jamien camembert-pasta

Eli "penne kaikilla töryillä".
Aamulehti siteerasi Jamien ohjetta torstaina, ja ohje kuulosti sen verran överiltä, että se päätyi jo seuraavana päivänä meidän keittiöön.

250 g camembertia
- poista muovikääre
- poista osa kittipintaa juuston päältä
Rosmariinia
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Hunajaa
Valkosipulia muutama ohuen ohut lastu
- laita poistetun kittipinnan tilalle
- laita koko komeus uuniin 200 C/20 min.
Penneä
- keitä kypsäksi
Kourallinen pinaattia (me käytettiin raastettua kesäkurpitsaa)
- heitä pastan keitinveteen puoleksi minuutiksi

Ripottele pasta-annosten päälle parmesania, ja sitten vain kauhomaan camembertia pastalle kastikkeeksi.
Hyvää oli! Maku oli todella pehmoinen, eikä camembert tehnyt annoksesta liian tuhtia. Seuraavaan versioon voisi kokeilla voimakkaampia makuja, joten ensi viikonloppuna uusiksi.

4 kommenttia:

  1. Tätähän voisi kokeilla jahka seuraava kova pakkaspäivä yllättää. Aineksetkin on lähikauppa tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei oo ihan kevyttä kesäpäivän ruokaa tämä.

      Poista
  2. Tätä on ihan pakko kokeilla. Ensi viikolla pääsee taas juustokaupoille, voisi siirtää sinne. Näyttää ihan superherkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietittiin seuraavan kerran ripotella annoksen päälle paahdettuja saksanpähkinöitä ja kenties raastaa pastan joukkoon jotain voimakkaamman makuista vihannesta - vaikkapa fenkolia. Hitusen se tosiaan kaipasi lisää makua.

      Poista