sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Puutarhurin kalenteri: helmikuu


Jos chilit ja paprikat ovat itäneet, varmista, että kaikki helmikuun kelmeä valo osuu niihin. Siirrä ne siis mahdollisimman valoisaan paikkaan. 

Nyt on aika laittaa tavistomaatit (ei-kirsikka-sellaiset) ja pihvitomaatit esikasvuun. Ahnehtia saa, mutta ei ole pakko, sillä yleensä jokainen esikylvetty siemen myös itää.

Jos omistat sisäkukkia ja vaihdat niille mullan, ota samalla pistokkaita kesäkukka-asetelmia varten. Itse olen asetellut anopinkieltä ja rönsyliljaa kesäkukkien joukkoon. Anopinkieli etenkin kestää yllättävän pitkälle syksyyn.

Vaikka talvi jatkuu vielä 2,5 kk (huoh), ovat kauppiaat onneksi heränneet viherturaajien kevätintoon ja laittaneet jo siemenpussukat esille. Saavat hyvän etulyöntiaseman, sillä siemenkuvastot alkavat vasta pikkuhiljaa ilmestyä. Näköjään viherturauksesta on tulossa uusi runebergintorttu: turausvälineet tulevat kaupan valikoimiin jo heti joulun jälkeen. Ja hyvä niin. Siinä vessapaperia ostoskellessa on mukava hypistellä esikasvatusvermeitä ja silitellä multasäkkejä ja leikkiä kevättä.

4 kommenttia:

 1. Tuokaapa kuulkaa kasvari tänne tuon erään palloilukentän kupeeseen, siellä spottivalot paistaa illan hämärässä kuin amerikassa. Helvetillinen paiste käy, siellä vihreällä veralla sitten poijjaat juoksee pallon perässä. Miksei sitten tomaatitkin kasvaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Paremmassa käytössä se tomaattien kanssa olisi.

   Poista
  2. Kaikella kunnioituksella rakastamiani lähikasvatettuja tomaatteja kohtaan... myös jalkapallo on aivan loistavaa käyttöä sille valolle :)

   Poista
  3. No hyvä, kun edes joku tykkää :-)

   Poista